Инфо

26. мај 2024.26. мај 2024.
Извор: Дома здравља „Др Драга Љочић“

Извор: Дома здравља „Др Драга Љочић“

Превентивни прегледи у Дому здравља " Др Драга Љочић"




Дана 26.05.2024. у ИИИ здравственој амбуланти Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац организовани су превентивни прегледи од 08- 17х под покровитељством Министарства здравља.

– У Служби за здравствену заштиту одраслог становништва на прегледе се одазвало 110 грађана. Од тога 102 је урадило лабораторијске анализе крви: 83 хормоне штитне жлезде и ПСА, а 99 ККС.
На Интерно одељење су упућена 3 пацијента због поремећаја ритма у ЕКГ налазу.



Упут за РТГ пулмо добио је 31 пацијент. Од тога је 21 било преко 50 година и преко 30 година пушачког стажа, 10 је имало патолошки налаз на плућима.



– У Служби дечије здравствене заштите на преглед се одазвало 30 деце предшколског и школског узраста. Прегледе је обављала спец. физикалне медицине субспецијалиста дечје физијатрије др Јасна Џагић Ристић ангажована из СБ за рехабилитацију Бања Ковиљача.



Патолошки налаз је нађен код 15 деце па су упућени специјалистима и то: 9 физијатру због физикалне терапије, 3 ортопеду, 2 радиологу због РТГ кичме, 1 кардиологу и пулмологу.

„Захваљујемо се свим нашим суграђанима који су се данас одазвали на ове прегледе“, истакла је директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац, др Јасмина Станковић.


Дома здравља „Др Драга Љочић“

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa