Инфо

28. мај 2024.28. мај 2024.
А. Вукашиновић (фото: КК Зорка)

А. Вукашиновић (фото: КК Зорка)

Девет медаља за шабачке кајакаше

Кајакашка сезона у Србији почиње да се захухтава од Купа Србије, а са београдске Аде у Шабац је стигло девет одличја. Шабачки кајакаши и кануисти изборили су четири сребра и пет бронзи. Освајане су медаље у свим категоријама осим у пионирској, а пет представника је изборило статус репрезентативаца.

Три медаље освојио је кануиста Павле Томић. Међу кадтима, у једноклеку на 500 и 1.000 метара кроз циљ је прошао други, док је низ заокружио бронзом на Ц1 200. Кану успехе остварио је и Лука Трнавчевић наступајући међу сениорима. Постао је вицешампион једноклека на 500 и 1.000 метара. Сениорску бронзу донео је Урош Павловић (СУП 200), потом Андреа Вукашиновић, узрастом кадеткиња, која је заслужила јуниорска одличја једноседа на 200 и 1.000 метара и Страхиња Пантић, трећи једносед на 200 метара код кадета. Укупно су наступила 34 члана „Зорке“.

Андреа Вукашиновић изборила је статус јуниорске репрезентативке, док су се за национални тим млађих сениора изборили: Бранко Лагунџић, Никола Ковачевић Жарко Јаковљевић, и Лука Мањенчић.
Д. Б.

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa