Инфо

29. мај 2024.29. мај 2024.
Библиотека шабачка

Библиотека шабачка

Представљање књиге „И даље...“ Синише Мозетића

У свечаној сали Библиотеке шабачке у среду, 29. маја, од 18 сати, биће представљена књига „И даље...“ Синише Мозетића. То је трећа по реду ауторова збирка песама у којој наставља да трага за речима, изразом и смислом. Модераторке програма су Кристина Алексић и Александра Ердевички Томић. Стихове ће говорити глумице Деана Костић, Соња Милојевић, Александра Ристић и Нађа Ристић. У музичком делу програма ће учествовати Ена Бојић и Страхиња Павловић, ученици Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ из Шапца.

Свака песма из збирке „И даље...“ представља детаљ из свакодневице, и то онај који указује на лепоту живота, моћ природе и важност сваког тренутка. Професор Синиша Мозетић неретко истиче да је за песму потребно волети људе и бити искрен и то је један од разлога што се његове песме већ увелико читају, посебно међу младима.

Синиша Мозетић је рођен 1955. године у Шапцу. Завршио је Природно-математички факултет у Београду. Радио је као професор математике у Шабачкој гимназији где је са својим ученицима постизао изузетне резултате. Објавио је књиге „Судоку“, „Може ли једно питање, професоре?“, као и збирке песама „У потрази за песмом“ и „И даље у потрази за песмом“.
Библиотека шабачка

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa