Инфо

12. јун 2024.12. јун 2024.
Маша Крстић (фото: Глас Подриња)

Маша Крстић (фото: Глас Подриња)

Вишеструко награђивана ученица ОШ „Николај Велимировић“ Маша Крстић

Млада Шапчанка, матуранткиња Основне школе „Николај Велимировић“ Маша Крстић у Нишу такмичила се на три различита такмичења и освојила три награде.

Маша се надметала на Српској јуниорској математичкој олимпијади, Републичком такмичењу из хемије и Републичком такмичењу из српског језика и језичке кутлуре. И свако од ових такмичења било је веома успешно за младу Шапчанку. Освојила је трећу награду из математике, другу из хемије и српског језика.

-Нисам очекивала да ћу освојити награде и ово је заиста велики успех за мене. Није ми тешко, јер волим све предмете и уживам у учењу. Наставници су ми улили љубав према учењу, знању. Оно што бих нагласила је да сам трећа генерација која похађа Николајеву школу. Дека, мама и ја. Школа за нас представља љубав и породицу и увек нам је у срцу – прича Маша и додаје да је у другом разреду почела са такмичењима.

-Маша је од вртића заинтересована за учење. Заиста је нисмо форсирали, сама је желела да сазнаје нове ствари, усваја знања. Веома је пажљива, слуша на часовима, те због тога не мора много да проводи учећи код куће. Наравно, има бројне активности, али некако јој лагано иде, посебно природне науке. Супруг и ја само јој подршка безуслована. Ту смо да помогнемо када треба, али то су углавном неке техничке ствари. Већину ствари ради сама. Њена жеља је била да иде у Николајеву, јер нам је то породична традиција. Школа је заиста одлична, што се тиче услова, наставног кадра и одељења. Заиста има добре и квалитетне деце – појашњава Вања Крстић, Машина мајка.


-Прво је било из математике Мислиша, а затим су уследила Републичка такмичња на којима сам освајала награде. Поред математике ту су и такмичења из физике, српског језика и хемије. Иако то делује да је можда много, ја се заправо такмичим због себе. Да победим себе – додаје Маша и наглашва да је надметање изазов да се превазиђе трема.

-
Такмичарски дух се пробуди када сам на такмичењу. Ипак више од 100 деце буде присутно. И то најбољих ђака из читаве Србије.


Поред вредних признања Маша је и председница ученичког парламента. Другови и другарице су предложили да их она представља, а наставници су ту одлуку потврдили.

Маша похађа и Музичку школу у Шапцу, члан је КУД „Чивија“ дуже од деценију. Неки би можда рекли да има прегршт обавеза, али како и сама каже, не види своје активности као обавезе. Ужива, те и лако постиже све.

-Све природно тече, те немам неки одређени план. Све спонтано реализујем и ускладим. Заиста волим фолклор. То ми је одмор од свега. Посебно сада када играм у првом ансамблу.

Маша планира да упише Шабачку гимназију, а одабир смера тек следи.
М.Ж.Б.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa