Инфо

9. септембар 2018.9. сеп 2018.
Тешка саобраћајна несрећа код Шапца

Тешка саобраћајна несрећа код Шапца

Тешка саобраћајна несрећа код Шапца


(Телеграф.рс/Ало)Тринаестогодишњи С. М, који је повређен у петак увече у тешкој саобраћајној несрећи код Белотића, још увек је у јединици интензивне неге на Одељењу хирургије Опште болнице у Шапцу. Лекари његово стање оцењују стабилним, али ипак, даноноћно бде над њим.

Како се сазнаје, повреде дечака су биле толико тешке да ни најискуснији хирурзи нису веровали да ће преживети. Приликом ударца, сигурносни појас је дечака готово пресекао напола!

Кобне вечери дечак је био на тренингу у шабачком карате клубу, на који га је одвезла мајка. Не слутећи ништа, жена је дете покупила са тренинга и кренули су пут Клубаца код Лознице где имају викенд-кућу. Породица, иначе, живи у Бијељини у Републици Српској.

Хитна помоћ превезла је повређене у Општу болницу у Шапцу -

Из непознатих разлога, аутомобил се занео на друму у прометном Белотићу и несрећна жена ударила је у бетонски стуб поред пута и запалио се.

- Вратни део кичме јој је тешко повређен, али је била довољно прибрана да, не чекајући никога, извуче малишана из аута - каже извор из истраге.

- Дете је, изгледа, заспало успут, па није ни реаговало, а појас се толико зарио у њега да га је могао пресећи напола.

Повређени дечак још увек се налази на одељењу интензивне неге.
Лекари Хитне помоћи нису могли ништа друго, него да пожуре у болницу и спасавају га успут да не искрвари. Директор Опште болнице у Шапцу др Слободан Поповић, јуче је потврдио да је највећа претња за живот дечака, практично, била могућност да изгуби превише крви, што су хирурзи прво збрињавали.

- Још је у јединици интензивне неге, што се и подразумева јер је у току постоперативно лечење и сада је потпуно стабилан. Радили смо додатне анализе, јер се могло десити да је од силине удара повређен још неки од виталних органа. Били су неуролог и ортопед. Верујем да ће дете бити добро - рекао је др Поповић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa