Инфо

8. децембар 2018.8. дец 2018.

Бранислав Трифуновић: Вучићу, размисли колико ћеш глава морати да разбијеш да би остао на власти

БЕОГРАД, 8. децембра 2018. (Бета) - Глумац Бранислав Трифуновић изјавио је вечерас на протесту "Стоп крвавим кошуљама" да има много глава за разбијање и поручио председнику Србије Александру Вучићу да ће морати да размисли колико глава треба да разбије да би Српска напредна странка коју води остала на власти.

Трифуновић је испред Филозофског факултета у Београду окупљеним градјанима казао да се борба мора водити "гласним урлањем на ову одвратну љигаву власт".

"Испричаћу вам причу о човеку кога су називали издајником, тај песник заробљен у телу правника пробао је све. Кренуо је са гајбицама итд. Певао песме 'Кралобаг, Карловац Вировитица', 'Селидба у мој нови стан', 'Булевари пријатељства'... Онда је песник хтео да буде једини, да се народ буди и леже уз њега, купио је девет телевизора, његове песме волео је чак и полиграф", рекао је Трифуновић.

Он је додао да су се пријатељи "песника" богатили, а народ је био незахвални нерадник.

"Песник је свој народ почео да назива олошем, кретенима, болесницима, нерадницима, јер није могао све да купи. Унервозио се, купио још телевизија, уплашио се, помислио да мора да врати свих девет телевизора, да ће остати мимо историје у којој је желео да буде. Тада су његови следбеници ставили фантомке на главе и почели да ударају", казао је Трифуновић.

Поручио је да нема шипке за баш све главе и да се "љубав не усадјује шипкама".

"Не бојимо се више твојих стихова. Нема више тих стихова, рима мржње којим ћеч натерати људе да те памте.

Трифуновић је поручио Вучићу да ће бити заборављен, да је на њему само да изабере како ће се то десити.

Окупљени су затим кренули ка Скупштини Србије узвикујући "Напредна бандо", а Трифуновић их је позвао да не жели никакву "крв, проблеме, већ да ходају у миру и да покажу власти колико их има и колико ће их тек бити".

Мејду окупљенима су и глумица Мирјана Карановић и кошаркашки тренер Душко Вујошевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa