Инфо

13. јануар 2019.13. јан 2019.
Сутра умерено до потпуно облачно

Сутра умерено до потпуно облачно

У Србији ће сутра бити умерено до потпуно облачно, на северу и западу ујутро са кишом, у централним крајевима са мешовитим падавинама (кишом и снегом), а на југу већи део дана ће падати снег уз повећање висине снежног покривача, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.
У централним и источним крајевима у јутарњим сатима киша ће се понегде ледити на тлу.
У северним и западним крајевима доћи ће до отапања снежног покривача, а у планинским пределима услед јаког ветра очекује се појава вејавице и снежних наноса.
Пре подне на северу, а током дана, увече и ноћу и у осталим крајевима предвиђа се престанак падавина и делимично разведравање. Дуваће умерен, повремено јак ветар, северозападни. Најнижа температура у већини места кретаће се од нула до четири степена, на истоку и југу од минус осам до минус четири, а највиша дневна од један до осам степени Целзијуса.
У Србији ће у уторак бити променљиво облачно и хладније, пре подне са дужим сунчаним интервалима, средином дана и после подне местимично са снегом или мећавом, нарочито у брдско-планинском подручју. Дуваће умерен, повремено јак северозападни ветар.
У среду и четвртак биће суво и мало топлије са сунчаним интервалима, само у среду ујутро уз више облачности понегде на истоку и североистоку падаће слаб снег. Од петка се очекује постепено наоблачење, за викенд местимично са кишом, на планинама са снегом.
У току наредног седмодневног периода у нижим пределима очекује се топљење снежног покривача - на северу и западу Србије отапање ће бити потпуно већ почетком седмице, док ће у осталим крајевима, услед ниже температуре, топљење бити спорије, а интензивираће се тек од средине седмице.

Биометеоролошка прогноза за понедељак, 14. јануар 2019. године:

Услед очекиваних биометеоролошких прилика кардиоваскуларним болесницима и особама са респираторним обољењима се и даље саветује опрез. Променљиво расположење, болови у костима и поремећај сна могући су код метеоропата.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa