Инфо

14. јануар 2019.14. јан 2019.
Сарадња са фирмом Equido у циљу побољшања животне средине

Сарадња са фирмом Equido у циљу побољшања животне средине

Данас је у Градској кући одржан састанак на којем се говорило о санацији затворене депоније на Дударим систему рециклаже комуналног и зеленог отпада као и о даљој употреби муља из постројења за пречишћавање отадних вода применом иновативних технологија и опреме.

Генералног директора компаније Equido и директора заступништва у Србији угостили су председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и Зелени градски одборних Зелених у Шапцу др Дејан Павловић. Састанку су присуствовали и директорка ЈКП "Стари град" Шабац, ЈКП "Водовод" са сарадницима, начелница Одељења за инспекцијске и комунално - стамбене послове и представници еколошког удружења Европски центар за екологију.

Др Дејан Павловић истакао је овом приликом да грађанима и члановима локалне самоураве на овај начин презентују нове еколошке идеје и могућност за примену еколошких технологија.

- То је јако битно у систему управљања отпадом. Шабац је град од великог еколошког потенцијала, јер има одношење смећа са целе своје територије, регионалну депонију и постројење за пречишћавање отпадних вода. То су ствари које овај град и квалитет живота у њему унапређују. Желимо још неке ствари да поправимо као што је нр. стара затворена депонија чија је санација неопходна. То можемо урадити управо уз помоћ екипа фирме која послује у неколико земаља Европе и света које поседују сјајне технологије и могућност за сарадњу. Желимо да тај процес унапредимо - истакао је авловић и додао да су ре неколико година разговарали на ову тему али нису наишли на разумевање.

-Говорило се да је то далека будућност, а видимо да у екологији будућност брзим корацима стиже. Ово је сјајна прилика да се Шабац повеже са компанијом која сарађује са Републичком Владом и Министарством за заштиту животне средине која је њихов консултант. Очекујемо од сарадње са њима да још више искористимо еколошки потенцијал града Шапца и решимо проблеме који нас угрожавају – истакао је др Дејан Павловић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa