Инфо

Берза

  • akdm 350 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.999 ▲ 1,68%
  • kmbnpb 799 ▲ 1,65%
  • niis 572 ▼ -2,05%
  • rso20197 99,55 ▲ 0,14%
  • rssds20237 93,00 ▼ -7,00%
  • rssds20238 90,00 ▼ -10,00%
  • tlvc 2.500 ▼ -2,57%
  • utsi 1.400 ⚫ 0,00%
  • zisr 3.300 ▼ -0,09%
(5. март 2020.)

ЗДРАВА ХРАНА

ЗДРАВА ХРАНА
У животу нам се пружи некада само једна прилика за нешто , а за здраву исхрану нам се пружа из дана у дан и мислим да то треба искористити. Здрава храна не мора да значи да је скупа или да се дуго припрема све зависи како се организујеш. Најчешћи изговор нам је да немамо или времена или новца за исто. Њу можете комбиновати и ако је нешто скупо то се искористи за више пута, нпр. када купите со то вам траје и траје, тако исто када купите и неку здраву намирницу која је мало скупља. Већину људи, који кажу да је здрава исхрана скупа, видим да могу да приуште себи цигаре које су доста скупље месечно него здрава исхрана, такви људи најчешће размишљају на тај начин,али ни то није тешко променити ако нешто желите.
Због тога у сваком следећем броју Гласа Подриња, као и у прошла2, писаћемо о битности здраве хране и неке рецепте који замењују нездраву храну а истовремено су и приступачни. Наравно да у здравим рецептима смете да додате и неке своје састојке и да одузмете, могу да испадну још укуснији и лепши.

ДОМАЋА-ЗДРАВА НУТЕЛА


Састојци:
-око1 кг лешника
- 4до5 кашика кокосовог уља
- 2 кашике меда
- 3-4 кашике какаоа

Припрема:
Испеците лешнике на 180ц* око 20 минута у зависности каква вам је рерна, у међу времену их окрените и промесајте 2-3 пута. Када запечете лешнике узмите и огулите их ,односно скините љуску трљајуци длановима након сто се мало охладе( 2/3 лешника је потребно да буде ољустено јер сваки лешник не мозе да се ољусти како треба). Након што сте то урадили, ставити у пар пута леснике у блендер и блендирајте док не постане путер, немојте све ођедном јер се неће добро изблендати. Када све лешнике претворите у сопствени путер додајте какао, кокосово уље и мед, ако вам није довољно слатко са медом додајте мало шећера у праху.И то је то.

Мало труда и времена треба посветити за овако лепу, истовремено и здраву нутелу. Гарантујем да ко год је пробао више никада није куповао нутелу из продавнице која је доста скупља од домаће. Сада би неко рекао да али кокосово уље је скупо...итд. Да кокосово уље је скупо али можете искористити за 2-3 нутеле. Лешник и он је скуп, слажем се али и обична нутела је скупа а нема толико добрих намирница у њој. Ја се надам да ће те овакав диван рецепти стално у будућности користити и бити одушевљени, намирнице можете комбиновати нпр. више какаоа мање кокосовог уља..итд.
Моја порука је само да водите рачуна о себи и да будете здрави то је најважније.

Кети Симић

Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji sa organizacijom Free Press Unlimited i uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije

Најновији број

2. јул 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa