Инфо

Берза

  • akdm 350 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.999 ▲ 1,68%
  • kmbnpb 799 ▲ 1,65%
  • niis 572 ▼ -2,05%
  • rso20197 99,55 ▲ 0,14%
  • rssds20237 93,00 ▼ -7,00%
  • rssds20238 90,00 ▼ -10,00%
  • tlvc 2.500 ▼ -2,57%
  • utsi 1.400 ⚫ 0,00%
  • zisr 3.300 ▼ -0,09%
(21. март 2020.)

ЗДРАВА ХРАНА

ЗДРАВА ХРАНА
Када се жена не осећа добро она промени фризуру, купи ципеле. Али ако се не осећаш добро у свом телу то је већ другачије, не можеш ништа да купиш сем добрих, здравих намирница. Једина ствар коју можеш јесте да се мало покренеш и кренеш ка циљу. Здрава исхрана није дијета, то је исхрана на коју се навикнеш и заволиш је свим срцем. Такође један савет вам је да на неки папир напишете датуме када сте кренули да се храните здраво, направите табелу са данима. После сваког дана откаците црвеном хемијском тај дан, да сте га завршили како сте и хтели. Када пређете већ пар дана, биће вам жао да прекршите и да не видите тај велики црвени откачај, јер ће само тај дан да одудара. Многи кажу, да здрава храна тражи да се одрекнеш свега, што си некада јео. А ја кажем да се не треба одрицати свега што си јео пре, одреците се за почетак само 1/10 и то је непредак. Опет кажем то није одрицање, једеш опет исту храну само на другачији начин припремљену. Мислим да је свакоме драже да поједе спанаћ или неко друго поврће/воће, него некакве таблете које вас још више уништавају. Свако јутро узмите и попијте лимунаду, коју сте ви правили, на празан желудац уместо кафе , то је знак да вам је дан почео здрав и да ћете се осећати лепо.
Због разих изговора, како младих тако и старијих, како им досадна здрава храна јер се стално једе исто, одлучили смо да у сваком следећем Гласу Подриња,као и у прошла 4 пишемо о битности исхране и по један здрав рецепт. Можете погледати и на нашем инстаграм профилу,као и на Фацебоок страници исте рецепте.

ЛОВАЧКЕ ШНИЦЛЕ (45 минута)
Састојци:
• 4-5 шницли (јунеће или телеће)
• 4 главице црвеног лука
• 2 чена белог лука
• Бибер,моркса со, млевена паприка
• 2дл воде
• 2дл вина
• 2 кашике ланеног брашна
• 4-5 кашика парађз-соса
• 2 кашике масти
• 2 ловорова листа
За пире:
• већа главица карфиола
• кашика маслиновог уља
• морска со
Припрема:
Црвени лук исецкајте на ребарца.Бели лук на листиће,а шницле увајајте у ланено брашно-не у млевени лан већ у ланено брашно.Место ланеног брашна можете искористити неко друго које имате, али ипак је најукусније са овим. Ваш избор.Шерпу ставите на ринглу и у њој растопите маст. Шницле испеците са обе стране па их извадите. У истој масти продинстајете црвени лук. Када почне да се цакли ставите и бели.Промешајте неколико пута и зачините. Ставите парадајз сос и све промешајте.Затим вратите шницле у шерпу и лепо их ушушкајте у лук.Залијте их водом и вином. Поклопите и оставите да се под притиском крчка 15-20мин. Ако желите да месо буде тако меко да се распада оставите дуже још 5 мин.
Очистите главицу карфиола, уситните на цветове и ставите их да се кувају.Када карфиол омекша, извадите га из воде и оставите да се оцеди. Ставите га у блендер, додајте масиново уље и со и све изблендајте. Како не бисте губили време карфиол и шницле можете спремати паралелно.


Овај рецепт сам поделила са вама, из разлога јер сви једемо месо, волимо га и припремамо га на не здрав начин. Ово је здравија верзија која је пођеднако укусна као и друга, чак можда и боља.
Здравље је најбитније, када си здрав тада си и срећан.
Знате сви онај осећај, после ручка, када вам се спава и када сте исцрпљени. Такав осећај немате када једете овакву храну, јер вам она даје енергију, а не одузима вам. По цео дан имамо обавезе, школа, посао...и то је разлог зашто немамо довољно сна, који је такође битан за здравље. Због тога барем узмите и поједите здраво за ручак да бисте се осећали и били одморни у току дана за још активности. Време пролази, а верујем да нико од вас не жели да свој живот преспава.Немојте уништавати себе, правите себе бољом верзијом.Немојте причати стално да нешто не знате или не можете, покушајте,нећете увек из прве да урадите како треба, али бићете све бољи.Радите на себи, радујте се свакој ситници на којој сте напедовали. Бићете много задовољнији,срећнији и позитивнији. То је битно.
Кети Симић

Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji sa organizacijom Free Press Unlimited i uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije

Најновији број

2. јул 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa