Инфо

15. април 2021.15. апр 2021.
Душан Васић – Васура
IN MEMORIAM

Душан Васић – Васура

(1954 – 2021)
Недавно је од полседица Ковида 19 преминуо још један познати спортиста и спортски радник из нашег града. Заувек нас је напустио Душан Васић, свима познатији под надимком Васура. Рођени Шапчанин прве фудбалске, односно голманске кораке направио је у Мачви и стасавао до првог тима, а потом постао стандардни првотимац и чувар мреже шабачке „Мачве“. Постао је капитен и био је вођа одбране екипе која је остварила велики успех, пласман у Другу савезну лигу бивше Југославије. Још у млађим категоријама се истицао, био је и омладински репрезентативац Србије.

По завршетку каријере посветио се тренерском позиву. Радио је у млађим категоријама Мачве, преузео и успешно водио шабачки „Раднички“, као и „Рудар“ из Црниљева. Предводио је и своју Мачву, а прихватао се и позиција у управи, у не баш згодним временима. Био је председник клуба, члан Упраног одбора, координатор стручног рада и до краја живота активан у Удружењу ветерана на чијем челу је био. Сахрањен је у понедељак на Доњошорском гробљу.

-Није био само саиграчи, он је био наш ослонац, снага и зато нас је вест о болести и смрти шокирала. Надали смо се да ће још једном Васура наш изаћи као победник, али нажалост није успео. Тешко је било шта рећи, остали смо без друга, пријатеља. Нека му је вечна слава - истакао је саиграч Васића Љубомир Иванић.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa