6. oktobar 2016.6. okt 2016.
ODRŽANA KONFERENCIJA SNS

PITANjA ZA GRADSKE VLASTI

Prošlog utorka u stranačkim prostorijama Srpske napredne stranke, novinarima se obratio poverenik dr Aleksandar Pajić. Ovom prilikom Pajić je akcentovao tri teme: situaciju u Apotekarskoj ustanovi “Šabac“, decentralizaciju i izveštaj revizorske komisije o radu šabačke Gradske uprave, kako navodi sa zajedničkim ciljem ukazivanja na neodgovornu politiku gradskih vlasti.
- Tražimo od grada da se iznađe rešenje za Apotekarsku ustanovu “Šabac“. Dug ove ustanove je preko 180 miliona, iz budžeta Grada je izdvojeno preko 4,5 miliona za konsultantsku kuću koja je rekla da objekti treba da se izdaju u zakup. Mislimo da je to velika cena za takvu konsultaciju, a drugo da to apsolutno nije rešenje. Rešenje treba tražiti u pravom menadžmentu Apotekarske ustanove- rekao je između ostalog Aleksandar Pajić.
Druga tema Pajićevog obraćanja medijima bila je decentralizacija.
- Mi tražimo da trenutni gradonačelnik preduzme korake kako bi se sredstva koja je obećao seoskim MZ napokon upute tamo gde je obećano da će biti upućena pre izbora. Kada je uvođen porez na imovinu nisu postojali nikakvi uslovi. Tada je govoreno da je decentralizacija nešto što podrazumeva da građani sa određenog područja najbolje znaju šta njima treba, pa valjda ti građani i sada znaju šta im je prioritet iako 2/3 njih podržava politiku SNS-a.
Poslednje pitanje ticalo se Državne revizorske institucije koja, kako Pajić navodi, poslednjih šest meseci boravi u prostorijama šabačke Gradske uprave.
- Tražimo od nadležnih da kažu šta piše u tom izveštaju, koji ima preko 200 strana. Koje su to nepravilnosti pronađene u kontroli rada Gradske uprave, a sigurni smo da postoje veliki problemi - insistira Pajić.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa