27. avgust 2020.27. avg 2020.
Besplatne banje za penzionere s najnižim primanjima

Prijava do 07. septembra

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je poziv penzionerima da se prijave za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja.
Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima tokom 2020. godine, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija je penzija do iznosa od 27.775,00 dinara.
U besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda. Fond će snositi troškove prevoza i boravka za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad, kao i za pratioca slepog penzionera koji je ostvario pravo na rehabilitaciju o trošku Fonda.
Pravo na besplatnu rehabilitaciju imaju svi korisnici penzija koji, osim penzije koja je niža od gore navedenog iznosa, nemaju druga lična primanja, kao i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i na osnovu međunarodnih ugovora, pod uslovom da zbir tih penzija ne prelazi gore navedeni iznos (preračunato po srednjem kursu NBS na dan 15. 7. 2020. godine 1€ = 117,5863 dinara).
Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava, navodi se u saopštenju Fonda PIO.
Prijave na oglas se podnose od 20. avgusta zaključno sa 7. septembrom 2020. godine.
Na sajtu PIO fonda stoji i spisak ustanova u kojima korisici penzija mogu da koriste pravo na rehabilitaciju, prema filijalama Fonda na čijem području korisnik ima prebivalište.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa