27. avgust 2020.27. avg 2020.
U susret potrebama građana
Počeli vredni radovi u naselju Triangla

U susret potrebama građana

Na inicijativu meštana Triangle, otpočeli su radovi na uređenju prostora oko vrtića „Bajka“ i sportskog terena.
Grad se pridružio ovoj inicijativi i pomogao uređenje. Za tu namenu iz budžeta je izdvojio sredstva od milion dinara, a radovi će obuhvatiti spajanje trotoara, uređenje prilaza sportskom terenu i izgradnju autobuskog stajališta.
-Posle usvajanja urbanističkog plana na parceli privatnog vlasnika koja je pripojena samom vrtuću, biće izgrađeno igralište za decu sa najsavremenijim mobilijarom. Najveći problem je što vrtić nema prostora za svoje dvorište, ali i to će uskoro biti prevaziđeno ugovorom sa vlasnikom parcele- objasnio je načelnik Gradske uprave Milan Vasić, obilazeći početak radova proteklog petka koji su naišli na pozitivne reakcije građana u ovom kraju.
Prema rečima direktorke JKP „Vodovod-Šabac“ Daniele Lovrin Gavrilović, planirane su nove, veće investicije. Posebno je istakla izgradnju kanalizacione mreže u bloku ulica koje se vezuju za Ulicu sestara Janković, po rešenju imovinsko pravnog odnosa.
-Upravni na taj način, mi ćemo biti u mogućnosti da rešimo ovo veoma važno infrastrukturno pitanje u ovom naselju. U toku je izrada tehničko planske dokumentacije, koja će biti gotova za tri meseca. Odmah po njenom završetku, mi ćemo raspisati tender za izbor izvođača. Radovi bi trebalo da počnu krajem ove ili početkom naredne godine- kaže Lovrin Gavrilović.
Grad Šabac će izaći u susret svim građanima čija domaćinstva nisu ozakonjena, da troškove ozakonjenja isplate na više mesečnih rata. S tim u vezi do kraja nedelje, biće organizovana kampanja gde će građani moći da potišu izjavu sa kojom su saglasni da li će u postupak legalizacije da uđu na rate ili ne.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa