27. avgust 2020.27. avg 2020.
Uređenje posle  dugogodišnjeg čekanja
Izgradnja trotoara u ulici vojvode Janka Stojićevića

Uređenje posle dugogodišnjeg čekanja

Dugo godina smo čekali uređenje ove ulice. Od sada će i deca bezbednije stizati do škole. Stari trotoar je bio uništen, posle kiše se skupljalo dosta vode koja je neretko ulazila u dvorišta. Majke sa kolicima i decom nisu mogle da prolaze ovuda, već su morale da idu okolo
U ulici Vojvode Janka Stojićevića u toku su radovi na izgradnji trotoara i biciklističke staze na potezu od obilaznog puta do skretanja za Pocerski Pričinović. Vrednost radova iznosi oko 2 miliona dinara a sredstva su izdvojena iz gradskog budžeta.
-Posle dugo godina ovaj kraj je počeo da se sređuje. Grupa građana, nas 170 imali smo zahteve da se ovaj kraj sredi. Ovo je najživlji deo mesne zajednice Šipurske Livade i prisutne su dve velike trgovine, desetak malih radnji, dve menjačnice, apoteka. Ovde gravitiraju tri mesne zajednice i mnogo ljudi se ovde zaustavlja – rekao je Nikola Pavlović i dodao da savez MZ nije imao razumevanja za rešavanje problema sa kojima su se stanovnici susretali, ali da je Gradska uprava saslušala njihove zahteve.
Stanovnici ove mesne zajednice kažu da su imali probleme kada padne kiša.
Petar Rakić

-Dugo godina smo čekali uređenje ove ulice. Od sada će i deca bezbednije stizati do škole. Stari trotoar je bio uništen, posle kiše se skupljalo dosta vode koja je neretko ulazila u dvorišta. Majke sa kolicima i decom nisu mogle da prolaze ovuda, već su morale da idu okolo – istiće Petar Rakić.
Tokom protekle nedelje je radove u ulici Vojvode Janka Stojićevića obišao gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji je istakao da je ovo prvi deo radova koji su planirani na području ove mesne zajednice.
-Ovo je deo grada koji je ostao zaboravljen. Doneli smo odluku da se ovaj deo uredi, u sklopu velikog bulevara koji kreće od centra Pocerskog Pričinovića pa sve do Lidla. Ovo će biti jedan nov bulevar koji ima široke trotoare, uređenu zelenu površinu, biciklističke staze i naravno dovoljno mesta za parkiranje za sve one ljude koji u ovom trenutku imaju svoje poslove. Bilo da imaju perionice, popravke automobila, ovde je poznat kraj po trgovini automobilima. Dakle vodili smo računa o svakom i svačiji interes je zaštićen. U ovom trenutku radimo trotoare a u sledećim koracima kao što bio ovaj bulevar trebao da dobije svoj pun format tako isto i svi bulevari koji povezuju prigradska naselja sa centrom Šapca bi trebalo da budu izgrađeni na isti način.
Ž.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa