25. februar 2021.25. feb 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Novi razgovori i nova saradnja između Ljubovije i Bratunca

Pokrenuta tema prekogranične saradnje

U razmaku od samo tri dana održan je drugi sastanak predsednika Opštine Ljubovija Milana Jovanovića i načelnika Opštine Bratunac Srđana Rankića. Ovog puta domaćin sastanka bio je predsednik Opštine Ljubovija sa svojim saradnicima.

Tema razgovora bila je prekogranična saradnja dve opštine sa čvršćom primenom specijalnih paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske.

-Razgovarali smo o razvoju privrednih aktivnosti, razvoju turizma, razvoju poljoprivrede i povezivanju obrazovnog sistema, odnosno razmeni učenika srednjih škola sa teritorija opštine Bratunac i Ljubovija. Jedan od naših predloga, koji smo izneli na današnjem sastanku, jeste udruživanje naše dve opštine u oblasti turizma i zajedničke organizacije ‘Drinske regate’. Takođe, razgovarali smo o zajedničkom nastupu na sajmovima poljoprivrede u Bratuncu i sajmu turizma u Beogradu. Kada su u pitanju privredni potencijali, posebnu pažnju ćemo posvetiti razvoju privrede u slobodnoj zoni u Bratuncu i industrijskoj zoni u Ljuboviji- kaže načelnik Rankić.

Načelnik je istakao kao veoma bitan deo svih razgovora koji se vode između dve opštine, pored razvoja putne infrastrukture, stabilno napajanje električnom energijom.

-Izgradnjom novog 110 kW (kilovoltnog prim. aut) interkonektivnog dalekovoda imaćemo mogućnost dvostranog napajanja iz Republike Srpske ka Srbiji i iz Srbije ka Republici Srpskoj- dodao je na kraju načelnik Rankić.

Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović potvrđuje važnost razgovora sa predstavnicima opštine Bratunac, jer zajedničkim zalaganjem i zajedničkim radom na svim poljima, brže i više ćemo unaprediti život građana u obe opštine.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa