25. februar 2021.25. feb 2021.
Vakcinacija meštana Prnjavora, Ribara i Petkovice
Nastavlja se imunizacija Šapčana

Vakcinacija meštana Prnjavora, Ribara i Petkovice

Za novootvoreni punkt obezbeđene su dodatne količine vakcine kako bi se proces imunizacije nesmetano odvijao za one građane koji nisu u mogućnosti da dođu u Šabac i prime prvu dozu
U Domu kulture u Mačvanskom Prnjavoru zbog velike zainteresovanosti organizovana je vakcinacija za 200 meštana iz Ribara, Petkovice, i Prnjavora koji su se prijavili putem portala eUprava.
- Grad Šabac brine o zdravlju svojih građana i uvideli smo da nisu svi sugrađani u mogućnosti da dođu na vakcinalni punkt u Ekonomskoj školi i zbog toga smo u Domu kulture u Mačvanskom Prnjavoru organizovali imunizaciju. Tim koji čine dva lekara i dve medicinske sestre biće na raspolaganju sugrađanima. Ono što je važno i što bih naglasio je da će Grad Šabac u narednom periodu voditi računa o vakcinaciji i da će pratiti preporuke Vlade Republike Srbije i struke i da ćemo vakcinisati što veći broj naših sugrađana kako bi smo pandemiju spustili na najniži mogući nivo i kako bi smo se posvetili ubrzanom razvoju kako Grada Šapca, tako i države Srbije - istakao je zamenik gradonačelnika Blaža Knežević.

Za novootvoreni punkt u ovom mačvanskom selu obezbeđene su dodatne količine vakcine kako bi se proces imunizacije nesmetano odvijao za one građane koji nisu u mogućnosti da dođu u Šabac i prime prvu dozu.

-Vakcinacija je odlično organizovana na svim vakcinalnim punktovima, kako u Gradu Šapcu, tako i u celokupnom Mačvanskom okrugu i ovo je jedan izuzetak s obzirom na to da smo prihvatili inicijativu meštana i organizacija penzionera, jer je bilo nezgodno da svi zainteresovani dolaze u Šabac u terminima određenim putem E uprave. Zbog toga smo, u dogovoru sa Kriznim štabom obezbedili dodatne količine vakcine. U zavisnosti od interesovanja, pre svega meštana Mesnih zajednica i mogućnosti organizovanja odlučićemo, u saradnji sa Gradskim štabom za vanredne situacije, odnosno Gradskom upravom, da li ćemo i u narednom periodu organizovati ovakve vakcinalne punktove. Vakcinacija protiče dobro, možemo reći odlično i u Mačvanskom okrugu. Oko 40.000 ljudi primilo je jednu dozu, oko 15.000 i drugu dozu - rekao je v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje dr Branko Vujković i naglasio da je trenutna epidemiološka situacija „stabilno loša“.

u Domu kulture u Mačvanskom Prnjavoru organizovali smo imunizaciju. Tim koji čine dva lekara i dve medicinske sestre biće na raspolaganju sugrađanima


-Dostigli smo jedan plato krive, ali očigledno korona ne posustaje. Ipak, imamo važno oružje, a to je vakcina. Ostaje preporuka nošenja maski, držanja distance, izbegavanja javnih okupljanja. Očekujemo u narednom periodu, kada obuhvat vakcinacije bude veći, da će širenje virusa oslabiti, ali bez pomoći građana i njihove lične odgovornosti, to ne možemo uspeti.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa