25. februar 2021.25. feb 2021.
Ljubovija.in

Ljubovija.in

Turizam u Ljuboviji

U susret predstojećoj sezoni

Višečasovni radni sastanak predstavnika lokalne samouprave sa turističkim subjektima, pružaocima ugostiteljskih usluga na teritoriji opštine Ljubovija, održan je prošlog petka u prostorijama opštinske uprave. Cilj sastanka je bio koordinacija i rešavanja problema sa kojima se susreću turistički privrednici, a povodom ulaska u novu turističku sezonu.

Zajedničkim doprinosom razvoju turizma, važne privredne grane u opštini Ljubovija i stvaranjem uslova za bavljenje turizmom, zaključeno je da dosadašnjim ulaganjem turističkih subjekata Ljubovija postaje prepoznatljiva na turističkoj mapi Srbije. Sublimirani su brojni predlozi i sugestije za pripremu predstojeće turističke sezone.

Neki od predloga su uređenje prilaznih puteva do Drine duž cele obale teritorije opštine Ljubovija, obeležavanje lokaliteta saobraćajnom signalizacijom i obaveštenjima o lakalitetima, gazdovanje na lokalitetima Specijalni rezervat prirode sa beloglavim supom Gornja Trešnjica i rekom Drinom, održavanje i hortikulturno uređenje lokacija, podnošenje zahteva resornom ministarstvu za određivanje kategorije turističkog mesta naselja Ljubovija kako bi se stvorili bolji uslovi za prihvat i boravak gostiju.

U narednom periodu planirano je ulaganje u vodovod i kanalizaciju sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda na potezu Vrhpolje – Gornja Trešnjica, čime će se unaprediti uslovi pomenutih naselja za bavljenje turizmom. Pored svega navedenog, konstatovano je da je pri kraju izrada Programa razvoja turizma opštine Ljubovija, bitnog planskog dokumenta.

Učesnici današnjeg sastanka osvrnuli su se na proteklu veoma uspešnu turističku sezonu, sa ostvarenim velikim brojem noćenja i poseta. Razgovor je protekao u prijatnoj atmosferi sa puno optimizma za ulazak u predstojeću turističku sezonu.
Ljubovija.in

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa