18. februar 2021.18. feb 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

U BRATUNCU POTPISANA INICIJATIVA ZA REKONSTRUKCIJU STAROG MOSTA NA DRINI

Korak dalje u razvoju dve opštine

„Potpisali smo inicijativu koju ćemo proslediti u Beograd sa ciljem da se izvrši rekonstrukcija i adaptacija starog mosta na Drini koji će se, izgradnjom i puštanjem u funkciju novog mosta, koristiti kao pešački most. Taj most za nas je veoma značajan, ima svoju istorijsku vrednost i treba ga dovesti u funkcionalno stanje“
Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović i načelnik Opštine Bratunac Srđan Rankić proteklog utorka su u Bratuncu potpisali inicijativu za pokretanje aktivnosti vezanih za realizaciju projekata u srednjem Podrinju. Inicijativa će biti upućena predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Vlade Srbije Ani Brnabić.

Načelnik Rankić u izjavi za novinare kaže da je reč o inicijativi za rekonstrukciju starog mosta na Drini i nastavku aktivnosti vezanih za izgradnju tunela ispod Proslopa.

-Republika Srbija i predsednik Vučić uložili su velike napore, kako na izgradnji novog mosta Bratoljub tako i na realizaciji svih drugih projekata. Danas smo potpisali inicijativu koju ćemo proslediti u Beograd sa ciljem da se izvrši rekonstrukcija i adaptacija starog mosta na Drini koji će se, izgradnjom i puštanjem u funkciju novog mosta, koristiti kao pešački most. Taj most za nas je veoma značajan, ima svoju istorijsku vrednost i treba ga dovesti u funkcionalno stanje. Takođe, današnjom inicijativom očekujemo da Republika Srbija nastavi sa aktivnostima vezanim za realizaciju projekta izgradnje tunela ispod Proslopa koji će srednje Podrinje povezati sa autoputem Miloš Veliki- rekao je načelnik Rankić.

Ljubovija.info


On je izrazio nadu da će taj tunel biti aorta života i da će doprineti razvoju i Ljubovije i Bratunca ali i svih susednih opština. Rankić poručuje da će, kao načelnik Opštine Bratunac, raditi na što većoj realizaciji specijalnih paralelnih veza sa Republikom Srbijom.

Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović izjavio je da će nastaviti saradnju sa opštinom Bratunac i istakao da, sve što je dobro treba još unaprediti. Jovanović dodaje da je već započeta izrada projektne dokumentacije za tunel i naglašava da takvi veliki infrastrukturni projekti sigurno doprinose bržem razvoju naših opština kao i celog srednjeg Podrinja.

Nakon potpisivanja inicijative, predstavnici dve opštine obišli su radove na izradi carinskog terminala na mostu Bratoljub. Načelnik Rankić kaže da radovi teku planiranom dinamikom.

Pokušaćemo da na ovim prostorima pokrenemo privredu sa mrtve tačke i samim tim stvorimo mogućnost za otvaranje većeg broja radnih mesta, kako za radnike iz Republike Srpske tako i za radnike iz Republike Srbije i susedne Ljubovije


-Opština Bratunac trenutno sprovodi eksproprijaciju 40 hektara zemljišta koje se nalazi neposredno uz carinski terminal, gde ćemo omogućiti privrednicima i Republike Srbije i Republike Srpske da otvaraju svoje proizvodne pogone. Pokušaćemo da na ovim prostorima pokrenemo privredu sa mrtve tačke i samim tim stvorimo mogućnost za otvaranje većeg broja radnih mesta, kako za radnike iz Republike Srpske tako i za radnike iz Republike Srbije i susedne Ljubovije. Očekujem da će to biti uspešan projekat kada je u pitanju ova slobodna zona- kaže Rankić.

Načelnik ističe bitan podatak, da će se preko projekta koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede urediti rečno korito reke Drine od mosta Bratoljub do starog mosta i na taj način zaštititi ovo područje od poplava i unaprediti uslovi za život na levoj obali Drine.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa