18. februar 2021.18. feb 2021.
Sastanak na slepo- sa knjigom
Biblioteka šabačka

Sastanak na slepo- sa knjigom

Iščekivanja, trema i znatiželja – ovako bismo mogli da opišemo susret sa nepoznatom osobom sa kojom se prvi put susrećemo u nadi da će ona biti ta prava, na koju smo čekali.

Svi knjigoljupci imaju dilemu kada je u pitanju odabir nove knjige za čitanje: šta ako propuste divnu knjigu za koju još nisu čuli ili im je neko preporučio u čiji ukus nikad ne sumnjaju? Svima preti opasnost da upadnu u šablon čitanja istih vrsta knjiga, istih žanrova i autora iznova i iznova.

Književnost je rezultat udruženog rada razuma i osećajnosti, pa tako ni odabir knjige ne isključuje da nekad prevagne racionalni deo naše ličnosti, dok drugi put dopustimo da to bude srce. Knjiga je svojevrsni životni saputnik, a reakcije i osećanja koje je kadra da u nama probudi, nivo posvećenosti i pažnje koju joj upućujemo, može biti čak i intenzivniji nego međuljudski odnosi.

Morate priznati da su to sve dobri razlozi da se upustite na Sastanak na slepo – sa knjigom na koji vas vodi Biblioteka šabačka. Knjige će biti uvijene u papir na kojem će biti zapisane karakteristike vezane baš za taj naslov. Biraćete knjigu ne znajući o kojoj se knjizi radi, pritom bez ičije pomoći, knjigu samo za sebe. Zamislite knjigu kao pratioca u izlasku u nadi da ćete dobiti baš ono što očekujete.
Mislite da je nemoguće?

Sve je to deo čitalačke magije, što je vrlo uzbudljivo, zar ne?!
(Biblioteka šabačka-K. Matić)

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa