18. februar 2021.18. feb 2021.
Uzdanica: V. Vorkapić

Uzdanica: V. Vorkapić

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

NE MENjATI NAVIKE

Šapčani u nizu pobeda. Igra kao i rezultati. Iznenađenje u Prešovu dodatni stimulans pred plej of. Kragujevac potencijalna „mina“ svima, iskustvo najveća opsanost
Kada su se u već poznu jesen rukometaši kostolačkog „Rudara“ radovali po završetku utakmice u sali Gimnazije, malo ko je očekivao takav uspon mladog tima Šapčana u narednim mesecima, ali se dogodio. Usledile su pobede na domaćoj sceni, uz jedan izuzetak, više posledica dekoncentracije, nego protivnika koji je bio bolji, a na koncu svega, van svih očekivanja, tamo gde ranije nije uspevala, ekipa Veselina Vukovića je slavila, u Prešovu, protiv najjačeg i najvećeg slovačkog kluba, u SEHA ligi.

Tatran – Metaloplastika 29:31 (15:16)
Prešov. Bez gledalaca. Sudije: Mitrevski i Todorovski (oba Severna Makedonija). Sedmerci: Tatran 3 (2); MP 4 (3). Isključenja: Tatran 6; MP 4 minuta.
TATRAN: Rabek 9 (2), Santoš 5, Feh, Rečičar 1, Hozman, Mihalka 4, Grzentić 3, Hernandez 5, Džabalah 1, Čurina (5 odbrana), Carapkin 1, Kolodeti (3 odbrane).
M’PLASTIKA: Pavković, Dodić, Vorkapić 6, Jevtić, Pisarić 4, Srdanović 4, Milovanović, Bomaštar 1 (5 odbrana), Antonijević, Ivanić, Đukić 3 (2), Mitrović 2, Babić 3, Todorović 1, Brajović 6, Došen 1.


Momci u plavom, naviknuti na pobede, puni elana putuju tokom vikenda u Kragujevac gde ih očekuje početak plej ofa velikih očekivanja ljubitelja rukometa u Šapcu. Opet su snovi o trofeju jaki, a rezultati pokazuju i realni, no do odluke je 14 kola i svi počinju od nule.
Radnički je takođe u pobedničkom nizu, te iako je u odnosu na Zvezdu i Novi Pazar bio tim iz senke u borbi za doigravanje, odigrali su izvrsno finiš i sasvim zasluženo se našli među osam najboljih. Pogled na sastav govori da im je tu i mesto. U timu su iskusni igrači, uigrani rukometaši. Kapiten je nekljadašnji bek Metaloplastike Prodanović, igraju izvanredno Barudžić, Stanojev, Vuković su u odličnoj formi, Gemaljević na golu. U ovoj kalendarskoj godini pobedili su sve timove iznad na tabeli: Zvezdu u Beogradu, Novi Pazar i Rudar, a formu su potvrdili plasmanom u četvrtfinale Kupa, ponovo protiv Pazaraca.

U dva ovosezonska duela Metaloplastika je pobeđivala, čak je lakše do bodova stigla u Kragujevcu i favorit je i u subotu od 20 časova. Duel je dva tima u odličnoj formi, no ambicije „plavih“ su veće, kvalitet je na njihovoj strani, rasterećenje na tasu domaćina.
Koliko može Metaloplastika pokazalo je gostovanje u Prešovu gde su Šapčani odneli vredne i neočekivane bodove. Tatran, predvođen Golužom, bio je apsolutni favorit koji je na svom terenu, ne samo poražen, već i nadigran. U prvoj trećini su domaći bili nešto bolji, u preostalom periodu mladi gosti su pokazali više i apsolutno zasluženo osvojili bodove.
Prema aktuelnom rasporedu naredni SEHA meč za Šapčane je 28. februara kada je gost vicešamoiona Srbije najveći i najbolji tim Hrvatske, ekipa „Zagreba“. Zagrepčani su u prva dva kola, na svom terenu, pobedili oba rivala i ovo će im biti prvo gostovanje.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa