4. mart 2021.4. mar 2021.
Mečevi za potvrdu statusa
RUKOMET: SUPER LIGA

Mečevi za potvrdu statusa

Iako epidemiološke mere ne dozvoljavaju pune tribine, mlade igračice Medicinara imaju inspiraciju kada igraju u sali Gimnazije, te i protiv objektivno jačih i iskusnijih ekipa igraju na visokom nivou. Igrom su protiv Bekamenta zaslužile bar bod, ali su greške koje su neizbežne za mladost praktično donele bodove u ruke ekipi koja želi šampionsku titulu. Minimalan poraz je težak, jer su bodovi bili blizu, a opet nedostižni. Ipak, tri naredna meča su mnogo važnija i mogu osigurati superligaški status što je i najvažnije bilo pred početak sezone.

[
b]Medicinar – Bekament BB 23:24 (14:13)
Sala Gimnazije. Sudije: Jakovljević (Jakovo) i Antić (Beograd). Sedmerci: Medicinar 6 (4); Bekament 4 (4). Isključenja: Medicinar 8; Bekament 12 minuta.
MEDICINAR: Obrenović 4, Mijailović 1, Radukić, Ninković (14 odbrana), Obradović 3, Kažić, Cvetinović 1, Vasić 1, Krstić 7 (4), Radić, Rakić, Samardžić, Ivković 6, Glišić, Blagojević.
BEKAMENT: Radojičić, Cvijanović 3, A. Ankić, M. Ankić, Stanojlović, Stanić, Stamenić 12 (4), Simić (11 odbrana), Lazarević, Tomković, Rajović 1, Grbić, Kačarević, Nićiforović (2 odbrane), Garović 8, Tomić.


Vojvodina je pretendovala na visok plasman pred početak sezone, no poraz u Šapcu koji je malo ko očekivao, značajno ih je poremetio i tim koji igračkim kvalitetima pripada najbolje četiri ekipe ne može da se izbori za taj status i sve je dalje taj cilj. U Jagodini su doživeli „potop“ posle tri uzastopne pobede. Žarković, Zečević (bivše rukometašice šabačkog kluba), Čaušević, Lazić, golman Radojčić su imena koja svedoče o ptencijalu Novosađanki. Mlade Šapčanke su se susrele sa zgusnutim rasporedom, nizom preteških mečeva gde je pobeda protiv Naise prava injekcija samopouzdanja.
-Izueztno smo mlad tim i moramo računati na greške, igramo borbeno, posvećeno i to je najvažnije, dosadašnji rezultati su dokaz kvaliteta. Teško je posle svakog poraza, ali tek slede ključne utakmice i za njih moramo biti psihički i fizički spremne. Verujem u devojke i mislim da će sve biti u redu u predstojećim kolima, mnogo je razloga za optimizam – ističe jedan od najboljih golmana lige, čuvar mreže Medicinara Jelena Ninković.
Jak je ritam pred šabačkom ekipom, ali posle tri meča nedeljno, ostaje još Novi Sad, te zaslužen predah višenedeljni zbog obaveza reprezentacije. U tom periodu slede pripreme za Mladi Radnik 24. odnosno Inđiju 28. marta.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa