11. mart 2021.11. mar 2021.
PRVI PRESEK ODLIČAN
RUKOMET: SUPER LIGA

PRVI PRESEK ODLIČAN

Tri plej of kola Metaloplastika ostvarila tri pobede, dve na gostujućem terenu i jednu u derbiju. Osam uzastopnih pobeda u nacionalnom prvenstvu i jedna u Kupu. Sledi nedelja sa tri meča u nekoliko dana
Na prvom preseku plej ofa, ispod crte se nalazi veliki optimizam i maksimalan saldo pored imena šabačke „Metaloplastike“. Za sada se sve odvija gotovo idealno. Šapčani su u nizu od osam uzastopnih pobeda u prvenstvu (B grupa i plej of), devet na domaćem nivu kada se uzme u obzir i Kup i zajedno sa Vojvodinom dele tron. Još 11 rundi je preostalo, te se tek zahuhtava Liga.
Plavi su trenutno na pauzi, prvoj posle dugo vremena i dovoljnoj samo da se smanji tenzija mečeva, ali je rad pojačan, u skladu sa nemilosrdnim rasporedom. Tokom vikenda nema utakmica, da bi usledila ova bura već na početku naredne nedelje.

Rudar – Metaloplastika 28:35 (13:18)
Kostolac. Sudije: M. i Đ. Jevtić (oba Lazarevac). Sedmerci: Rudar 2 (1); MP 3 (2). Isključenja: Rudar 6 minuta; MP 10 minuta. Crveni karton: M. Jevtić u 57. minutu.
RUDAR: Vuković, Murina 3, Merdović 1, Tica, Savković, Panić 7, Ristić, Dimitrijević, Đukić 1, Stanković, Đorđević, V. Dimitrijević, Milošević, Nedeljkov 3, Tatari 5, N. Nedeljkov 8 (1).
M’PLASTIKA: Dodić 1, Vorkapić 5, Jevtić, Pisarić 4, Srdanović 6, Milovanović 1, Bomaštar, Antonijević, Ivanić 1, Radisavljević, Đukić 1, Mitrović 5, Babić 5, Todorović 2, Brajović 3 (2), Došen 1.


-Mi imamo svoj put, svoje ciljeve i njima je podređeno sve. Pauza nam prija, iako je ona samo predah od utakmica, trening mora biti jak i intenzivan kako bi ostali na visokom nivou. Ukoliko želite da budete na vrhu, morate naporno da radite i trenirate – rekao je Luka Mitrović, najiskusniji bek „plavih“.
Reprezentativci se vraćaju sa EHF nedelje i odmah će u autobus, jer u utorak, 16. marta, Metaloplastika igra u Leskovcu utakmicu četvrtog kola plej ofa. Dva dana kasnije gostuje Pelister u četvrtom kolu SEHA lige i potom sledećeg vikenda gostuje Dinamo iz Pančeva, ponovo u okviru šampionskog doigravanja u domaćoj ligi. Ukratko, tri utakmice u pet dana. Kao i protiv Zagreba, realno je da Veselin Vuković pruži više prilike mlađim igračima u utakmici sa timom iz Bitolja.
-Neće intenzitet splasnuti ni posle Dinama, dva dana kasnije gostuje nam Tatran, a onda putujemo na derbi u Nišu. Znači nam pauza, ali će biti pakleno u nastavku i zato je svaki korak važan u borbi za ono što želimo da postignemo – dodao je Veselin Vuković.

Novo rukovodstvo
U ponedeljak je na izbornoj skupštini Metaloplastike izabrano novo klupsko rukovodstvo. Novi predsednik Upravnog odbora i predsednik Skupštine je Branislav Đurković, rođen 1973. godine u Šapcu, zaposlen u Bezbednosno informativnoj agenciji. Uz njega u Upravnom odboru su još: Vukašin Rajković, Dane Šijan, Vladan Krasavac, nekadašnji rukometaši Metaloplastike (Krasavac je danas načelnik Mačvasnkog upravnog okruga) i Adam Aleksić, direktor Pošte u Šapcu. Nadzorni odbor čine: Goran Vasić, Sanja Sakić i Marko Jančić.


Posle izuzetno vredne i teške pobede u velikom derbiju protiv Partizana 27:26, treći put u kratkom vremenskom periodu Metaloplastika je ubedljivo pobedila Rudar u Kostolcu, a ulogu favorita svakako nosi i u Leskovac. Ekipa Dubočice je možda i načinila iznenađenje plasmanom u plej of i uz Rudar je najslabiji tim među osam. Pobedili su Rudar, očekivano poraženi u Nišu i Novom Sadu i opasnost za Šapčane može biti, ne kvalitet, koliko motiv i rasterećenost domaćina u utorak. Neki od poznatijih igrača su: Mađar, Vojvodić, Matović, Zlatanović, Radulović.
Pobeđuje i Vojvodina, te se prve prognoze o borbi u dvoje ili troje za titulu, trenutno obistinjuju.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa