4. mart 2021.4. mar 2021.
Poštanska markica „Zorka“
Narodni muzej Šabac

Poštanska markica „Zorka“

U susret poslednjem mesecu trajanja izložbe o epohi obeleženoj radom Hemijske industrije „Zorka“, Narodni muzej Šabac je u saradnji sa Poštom Srbije kreirao posebnu poštansku marku, sa željom da se na simboličan način upotpuni i produži sećanje na ovo dešavanje.



-Iako je naša svakodnevica ispunjena različitim oblicima komunikacije, ranije je za običnu prepisku, da bi zaživela, osim volje, papira i olovke, bio potreban i sićušni ali značajan detalj. U tom smislu, poželeli smo da sugrađanima, i svim drugim zainteresovanima, omogućimo da pored kataloga izložbe, ponesu sa sobom i skromni memento koji će ih podsetiti na dane kada je komunikacija iziskivala više truda, ali je samim tim bivala i značajnija.



Narodni muzej Šabac je prva ustanova kulture u Šapcu koji je na ovaj način propratila svoje dešavanje.
Markica je funkcionalna i izdata je u simboličnom tiražu. Na njoj je prikazana fotografija fabrika iz vazdušne perspektive.
Dostupna je isključivo u muzejskoj suvenirnici po ceni od sto (100) dinara – navode iz Narodnog muzeja Šabac povodom jedinstvenog omaža nekadašnjem lokalnom industrijskom gigantu, fabrici „Zorka“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa