11. februar 2021.11. feb 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Unapređenje vodosnabdevanja

Predviđena sredstva od oko 200 miliona dinara

Opština Ljubovija pokrenula je realizaciju projekata unapređenja vodosnabdevanja koji će se finansirati preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, za šta su predviđena sredstva u vrednosti od oko 200 miliona dinara. Ovim povodom, u ponedeljak je u prostorijama opštinske uprave organizovan sastanak kojem su prisustvovali: predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović, načelnik Opštinske uprave Miroslav Nenadović, zamenik predsednika Skupštine opštine Ljubovija Milan Petrović, pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturu Aleksandar Perić, direktor JKP „Standard“ Petar Rađenović, Opštinski pravobranilac Radmila Trijić i službenik za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa Vladimir Petrović.

U narednom periodu očekuje se završetak projektno-tehničke dokumentacije, izdavanje građevinskih dozvola i realizacija sledećih projekata:
1. Projekat izgradnje vodovoda u naselju Gračanica;
2. Projekat vodozahvata, infiltracije i opitnih bunara na izvorištu “Grabovica” sa priključenjem na postojeću crpnu stanicu;
3. Projekat automatizacije vodovodnog sistema u opštini Ljubovija sa podstanicama za kontrolu protoka i hlora kao i sistema nadzora i upravljanja;
4. Projekat izgradnje vodovoda i rezervoara kapaciteta 200m³ u naselju Crnča;
5. Projekat izgradnje vodovoda i rezervoara kapaciteta 200m³ u naselju Gornja Trešnjica;
6. Projekat izgradnje vodovoda i rezervoara kapaciteta 200m³ u naselju Gornja Ljuboviđa;
7. Projekat izgradnje vodovoda od CS “Grabovica” do magistralnog cevovoda Vrhpolje – Bačevci;
8. Projekat izgradnje cevovoda od ulice Karađorđeva do Starog izvorišta.


Dogovoreno je da se sve pripremne radnje, kao i radnje na izradi potrebne projektne dokumentacije i izdavanju dozvola, moraju maksimalno ubrzati. Predsednik Opštine Milan Jovanović je sa svim učesnicima konkretizovao zadatke i zaduženja i dogovoreno je da se izveštaji o dinamici radova i napretku na svakom od navedenih projekata podnosi na sedmičnom nivou, kako bi se svi projekti realizovali do kraja godine.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa