11. februar 2021.11. feb 2021.
Zajedno na putu realizacije akcija
Prijem za predstavnike Sportskog saveza Srbije

Zajedno na putu realizacije akcija

Prva zvanična poseta nacionalnog gradskom Sportskom savezu u mandatu Davora Štefaneka. Predstavljanje projekata i uspostavljanje saradnje. Šabac teži da ostane grad sporta, ne samo vrhunskog, već i rekreativnog, masovnog i školskog
Predstavnici Sportskog saveza Srbije (SSS) predvođeni predsednikom Davorom Štefanekom posetili su Šabac i ovdašnji Sportski savez. Oni su predstavili projekte koje žele da realizuju u narednom periodu u saradnji sa lokalnim Savezima i lokalnim samoupravama, a svečani prijem za goste upriličio je u Gradskoj kući gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić zajedno sa predsednikom Skupštine grada Nemanjom Pajićem i članom Gradskog veća Markom Panovićem.

Davor Štefanek je prvi put u poseti Šapcu od postavljenja na funkciju u Sportskom savezu Srbije. Cilj je promocija projekata koji će popularisati sport van kategorije vrhunskog. Kako bi ideje, odnosno njihova realizacija imala uspeha neophodna je podrška lokalnih samouprava i lokalnih Saveza.

- Mnogo puta sam bio u Šapcu privatno, ali ovo je prva poseta kao predsednika Sportskog saveza Srbije. Trudimo se da različitim akcijama konstantno popularišemo i razvijamo sport. Već realizujujemo akcije žene u sportu, seoske igre, a najnovija koju tek želimo da pokrenemo je sport u policiji, odnosno Policijske sportske igre, gde će najverovatnije najpre biti priređena lokalna takmičenja, a potom najbolji bi nastupili na republičkom nivou - istakao je Davor Štefanek olimpijski šampion i aktuelni predsednik SSS dodavši da nacionalni Savez donira svake godine određen broj rekvizita i sportske opreme, te da je na raspolaganju šabačkom Savezu.

Želja rukovodstva grada je da u Šapcu traju brojne sportske manifestacije i da dalje napreduju sportski klubovi, odnosno školski, rekreativni i masovni sport, jer je Šabac grad sporta, istakao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić.

-U gradskom budžetu je opredeljeno 164 miliona dinara za sport što je dovoljan dokaz ozbiljnosti tih ulaganja. Jednu od najlepših zgrada u gradu Sokolski dom dali na upravljanje Sportskom savezu Šapca i mislim da smo stvorili ozbiljne uslove za najkvalitetnije rukovođenje sportskim organizacijama u čitavoj Republici Srbiji. Kroz razgovore želimo da pospešimo što veće uključivanje Sportskog saveza Srbije u akcije Sportskog saveza Šapca i Grada Šapca u 2021. godini, ali i godinama koje dolaze - istakao je gradonačelnik Šapca.

Grad će uvek biti potpora projektima koji doprinose razvoju sporta na lokalnom nivou.

-Dugo poznajem Davora, stasavali smo u istom sportu, ali mi je čast i zadovoljstvo što mogu da ga dočekam kao gradski većnik. Želimo da određene projekte na nivou Sportskog saveza Srbije implementiramo u našem gradu. Uveren sam da su interesi Grada i Sportskog saveza Srbije zajednički i zato će Šabac biti podrška u njihovoj realizaciji - rekao je Marko Panović, član Gradskog veća zadužen za sport.

Uz Štefaneka, delegaciju SSS činili su još Goran Marinković, sekretar Sportskog saveza Srbije i saradnik Sportskog saveza Petar Šundić.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa