11. februar 2021.11. feb 2021.
U Mačvu stižu staklenici
Najava investicije Hortikulurnog centra u Opštini Bogatić

U Mačvu stižu staklenici

Projektom je predviđeno da se formira hortikulturni centar na površini od pet hektara sa staklenicima, uzgoj povrća u zatvorenom prostoru, a pre svega, proizvodnja paradajza sa predviđenim prinosom od 600 do 700 tona po hektaru koji bi predstavljao najintenzivniji način proizvodnje određenih useva. U okviru centra bi postojale mini botaničke bašte i rasad
Opštinu Bogatić posetila je firma „Monarh“ d.o.o Beograd sa svojim stručnim timom, koja je želela predsedniku opštine gospodinu Milanu Damnjanoviću i opštinskom rukovodstvu da predstavi projekat pod nazivom „U Mačvu stižu staklenici i ...“, koji predstavlja uvod u njihovu veliku investiciju u opštinu Bogatić.

Projektom je predviđeno da se formira hortikulturni centar na površini od pet hektara sa staklenicima, uzgoj povrća u zatvorenom prostoru, a pre svega, proizvodnja paradajza sa predviđenim prinosom od 600 do 700 tona po hektaru koji bi predstavljao najintenzivniji način proizvodnje određenih useva. U okviru centra bi postojale mini botaničke bašte i rasad. Ideja je da se razvije proizvodnja i u plastenicima i uspostavi saradnja sa kooperantima koji bi mogli da lakše plasiraju svoje proizvode na tržište.

Takođe, postojanje istraživačko edukativnog centra i saradnja sa Beogradskim univerzitetom, poljoprivrednim fakultetima, različita istraživanja, izrada projekata i edukacije su sastavni delovi ovog projekta. Drugi deo projekta se odnosi na izgradnju manjeg ekskluzivnog velnes centra sa akva parkom i pratećim sadržajem koji bi se prostirao na površini od četiri hektara i koji bi upotpunio turističku ponudu naše opštine.

Predviđeno je zaposlenje minimum petnaest radnika po hektaru koji bi bili angažovani na pakovanju proizvoda, a ostali bi bili predviđeni u proizvodnji i administraciji.

Već u ovoj godini investitor planira sa početkom radova, a od 2022. godine da se intenzivira proizvodnja i da se postepeno razvija u sledećih nekoliko godina.
zvanična fb strana Milana Damnjanovića

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa