6. oktobar 2016.6. okt 2016.
NOVI SPECIJALIZANTI U ŠABAČKOM DOMU ZDRAVLjA

Da mladi rade u svom gradu

Od 10 traženih, Domu zdravlja Šabac, resorno ministarstvo odobrilo devet specijalizacija. Ovo je još jedan korak ka cilju da svi izabrani lekari u ovoj ustanovi budu specijalisti opšte medicine, ali i šansa mladim lekarima da ostanu i rade u svom gradu, kaže direktor šabačkog Doma zdravlja Branko Vujković
Na konferenciji za novinare organizovanoj prošlog utorka u šabačkom Domu zdravlja javnosti je predstavljeno 9 novih specijalizanata ove ustanove. Naime, od deset traženih specijalizacija Ministarstvo zdravlja je odobrilo devet, te će naš grad u doglednom periodu biti bogatiji za još 5 stručnjaka iz opšte, jednog specijalistu iz uregentne medicine i tri pedijatra.
- Od ukupno 117 lekara koliko je zaposleno u našem Domu zdravlja njih 74 su specijalisti, dakle preko 60 odsto - izjavio je direktor Doma Zdravlja Branko Vujković, i sa ponosom istakao činjenicu da je od 2014. do danas Dom zdravlja dobio više specijalizacija nego u periodu od njegovog osnivanja do 2014. godine.
- Usavršavanje naših zaposlenih je imperativ. Naš cilj je da svi izabrani lekari budu specijalisti opšte medicine jer je velika razlika u kvalitetu rada a samim tim i usluga koje će imati naši sugrađani.
Ulaganjem u obrazovanje i zapošljavanje mladih lekara po Vujkovićevim rečima stvaraju se dobri uslovi da zdravstveni radnici ostanu u svom gradu, tu rade i profesionalno se usavršavaju.
- Iz gradskog budžeta se finansira trenutno 18 lekara i 16 medicinskih tehničara. Međutim veliki nam problem pravi zabrana zapošljavanja i manjak broja zaposlenih, ali taj problem pokušavamo da prevaziđemo i podizanjem kvaliteta usluge koju pružamo.
Veliki broj lekara specijalizaciju čeka dugi niz godina. U skladu sa idejom o konstantnoj edukaciji zaposlenih, njih devetoro je ovog oktobra dobilo priliku da unapredi svoja znanja.
- U Domu zdravlja radim nešto više od osam godina, i sada mi se pružila prilika da se usavršim i proširim svoje znanje u oblasti pedijatrije - kaže doktorka Mirjana Vasić Ilić.
- U seoskoj ambulanti radim već 15 godina i presrećna sam što mi je odobrena specijalizacija. Pružena mi je mogućnost da se stručno usavršavam i da pružamo mnogo kvalitetniju zaštitu nego što smo to do sada pružali. Medicina nije nešto što se završava momentom kada smo diplomirali, medicina je nešto što se mora učiti ceo život - izjavila je doktorka Vesna Popović Tanasić.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa