10. novembar 2016.10. nov 2016.
GRADSKI ODBOR SPO

Isključenje

Dana 14. 11. 2016. godine predsedništvo GO SPO Šabac, na predlog Gradskog odbora donelo je odluku o isključenju Živojina Vuletića i Jasminke Đoković. Razlozi za isključenje su: delovanja suprotno statutu SPO-a i to u delu gde se kaže da je član dužan da dosledno sprovodi odluke i upustva stranačkih organa, bez obzira na stavove koje je imao u procesu odlučivanja, dezavuisanje javnosti, obesmišljavanje najdemokratskijih stranačkih izbora i glasanje na gradskoj Skupštini za smenu direktora JKP „Stari grad“ Dragana Ninkovića. Da podsetimo, Dragan Ninković je na stranačkim izborima 16. 10. 2016. pobedio tada aktuelnog predsednika Živojina Vuletića. Vuletić je nakon toga čestitao izbore (koje je izborna komisija potpisala bez ikakvih primedbi), predao stranačku dokumentaciju i pečat, a potom napravio presedan u političkoj praksi. Zloupotrebivši Komisiju za imenovanje direktora javnih preduzeća, gradonačelnika, predsednika Skupštine, pa i same odbornike (što ih ne abolira u odgovornosti) pokrenuo je protivzakonitu smenu Dragana Ninkovića sa mesta direktora JKP „Stari grad“.
Predsedništvo je donelo odluku da javno zatraži vraćanje odborničkih mandata isključenih članova, jer iste nisu dobili na lično ime već zahvaljujući glasovima članova i simpatizera stranke.
SPO je stranka sa najdužom tradicijom na srpskoj političkoj sceni koja je prva ponela barjak demokratije i slobode. U duhu tih vrednosti, GO SPO Šabac neće dozvoliti isplivavanje na površinu ljudi spremnih na najbrutalnije političke odmazde, smene i otkaze, neistine i nepoštovanje izbornih rezultata. Ovim saopštenjem GO SPO Šabac stavlja tačku na komentarisanje o delovanju bivših članova, koji su svojim beščašćem u Skuštini sami sebe isključili, i oni su od danas za nas ad-akta.
Obaveštavamo medije da će stranka pokrenuti sve zakonske mehanizme u slučaju bilo kakve zloupotrebe i lažnog predstavljanja isključenih članova. Takođe želimo da iskoristimo priliku da kažemo da je adresa novoizabranog odbora SPO-a Šabac istovremeno i adresa za sve časne, sposobne ljude, koji svojim savetima i delovanjem žele da daju pun doprinos boljitku našeg grada.
Predsedništvo Gradskog odbora S&

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa