10. novembar 2016.10. nov 2016.
INICIJATIVA SELO““GRAD POMAŽE STARIMA

Uz volontere lakše do zdravstvenih knjižica

Inicijativa selo-grad na konferenciji za medije održanoj u utorak tema je bila briga o starim licima. Zbog toga što veliki broj starih i bolesnih ljudi, sa seoskog područja pre svega, nije u mogućnosti da podnese zahtev za izdavanje novih zdravstvenih knjižica, oni će pomagati u tome.
- Posetićemo stare ljude i pomoći im da elektornskim putem dobiju nove zdravstvene knjižice. Organizovaćemo timove koji će sa laptopovima ići kod starih ili bolesnih lica, popunjavati formulare i slati ih elektronskim putem. Ovu akciju sprovešćemo volonterski, navela je Nataša Lazović.
Oni će se odazivati na pozive ili ići tamo gde čuju da je pomoć potrebna. Svi koji žele da im aktivisti Inicijative pomognu na ovaj način mogu se javiti Ljubici Kazimirović na broj telefona 060/700-56-66.
Konferenciji je prisustvovala i Slobodanka Karić, penzionerka koja je istakla da Inicijativa selo““grad u svakom svom delovanju razmišlja o starijim licima i uvek su spremni da im izađu u susret.
Ivana Katić je navela da grad Šabac poseban akcenat stavlja na stara lica koja su socijalno ugrožena ili bolesna. Najavila je da će kao odbornik, zajedno sa Draganom Stankovićem, drugim odbornikom ove stranke, predložiti gradonačelniku Nebojši Zelenoviću formiranje Saveta za brigu o starijim licima.
- Ovaj Savet bi se zalagao za poboljšanje kvaliteta i zaštite starih, kao i za ublažavanje siromaštva najugroženijih starijih osoba. Takođe, trebalo bi da promoviše aktivno starenje i motiviše starije da učestvuju u javnom životu. Posebno bi se bavili zanemarivanjem, diskriminacijom i zlostavljanjem starijih osoba, navela je Ivana Katić.
Trenutno je u fazi realizacija resornog odbora Inicijative koja će se baviti starijim osobama.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa