17. novembar 2016.17. nov 2016.
SERIJAL “MUZIČKE PRIČE“ U KULTURNOM CENTRU

IZGUBLjENO DUGME

Serijal „Muzičke priče“ u Kulturnom centru, završen je projekcijom filma „Izgubljeno dugme“, biografskom pričom o Goranu Ipetu Ivanu Ivandiću. Nakon projekcije, reditelji filma Marijo Vukadin i Robert Bubalo, razgovarali su sa publikom otkrivajući zanimljive detalje sa snimanja koje je trajalo pet godina.
- Videli smo neke video zapise sa nezaboravnih koncerata grupe „Bijelo dugme“, koje nemamo priliku da vidimo negde drugde. Zanimljiva je priča o bendu, koji je pun kontroverzi, a koji je nesumnjivo najprodavaniji i najveći bend sa prostora bivše Jugoslavije. Film tematizuje i tragičnu sudbinu Ipeta Ivandića, kako se on kao klinac od osamnaest godina obreo u velikom bendu i već u dvadesetoj stekao imidž svetske zvezde i zašto su njegove solo deonice bile najspektakularniji deo koncerta. Njegova slava je prekinuta odlaskom u zatvor u kom je proveo dve i po godine i zauvek se promenio. Čak i i u vezi sa njegovom smrću postoje kontroverze, ostalo je nepoznato da li je u pitanju ubistvo, samoubistvo ili nesrećan slučaj, kaže mr Katarina Janković Popović.
Film „Izgubljeno dugme“, koji je snimljen u austrijsko-hrvatsko-bosanskohercegovačko-srpskoj koprodukciji, pobednik je prošlogodišnjeg devetog Festivala dokumentarnog rokenrol filma u Vinkovcima.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa