9. mart 2017.9. mar 2017.
AKTIVNOSTI PU “SUNCOKRETI” IZ VLADIMIRACA

RAD BEZ PREDAHA

Prvi deo radne godine u PU „Suncokreti“ obeležile su brojne aktivnosti i događaji
Od radne 2015/16. godine „Suncokreti“ su deo međunarodnog programa „Eko-škole, vrtići“. Kroz kontinuirane aktivnosti i akcije deca su saznavala sve o životnoj sredini i važnosti njenog očuvanja. Upoznali su pojmove: ekologija, biodiverzitet, reciklaža... Aktivnosti su nastavljene ove radne godine a zbog posvećenosti i vrednog rada na ovom polju „Suncokreti“ su stekli status “Eko-škole, vrtića“ i osvojili Zelenu zastavu.
Sva deca su gledala tri pozorišne predstave, dve u organizaciji Ustanove, a jednu u saradnji sa Bibliotekom „Diša Atić“ Vladimirci.
U Dečjoj nedelji organizovana je humanitarna akcija: „Deca-deci“, tokom koje su prikupljane igračke, garderoba i obuća za socijalno ugroženu decu. Sve sakupljeno je u saradnji sa OO Crveni krst dostavljeno onima kojima je najpotrebnije.
Svi vaspitači su prošli obuku-seminar CIP-Centra za interaktivnu pedagogiju iz Beograda, treći po redu u okviru projekta „Školice života - zajedno za budućnost“ Fondacije Novak Đoković.
Vaspitači iz Ustanove su uspešno prezentovali svoje radove na stručnim skupovima u organizaciji BAPTA - Balkanske asocijacije vaspitača i Udruženja medicinskih sestara-vaspitača.
Objekat „Loptica“ u Jaloviku koji je Ustanova dobila zahvaljujući „Fondaciji Novak Đoković“, iako još uvek nije „svečano“ otvoren, radi punom parom. Četrdesetoro dece u dve grupe, tri vaspitača uz saradnju sa roditeljima i podršku Centra za interaktivnu pedagogiju kao i direktorke Ustanove, stvaraju divno mesto za igru, druženje, rad i učenje .
Uz učešće dece i vaspitača obeleženi su i proslavljeni: Dan Opštine Vladimirci, Nova godina, Badnji dan i Božić kao i školska slava Savindan uz očekivano otvaranje vrtića u Jaloviku i dolazak Novaka Đokovića.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa