6. april 2017.6. apr 2017.
PROTIV JAGODINE ZA NASTAVAK ŠAMPIONSKOG PUTA

ČIST PUT I PEHAR NA VIDIKU

Subotu veče većina rukometašica Medicinara zauvek će pamtiti. U sjajnoj atmosferi, srce je donelo trijumf nad velikim rivalom, a sada, na snazi tog sećanja i osećaja, treba obezbediti vrlo brzo još jedno nezaboravno veče, matematički osigurati mesto u istoriji našeg rukometa
Pune i aktivne tribine možda nisu svojstvene srpskom ženskom rukometu, ali moraju biti svojstvene „gradu rukometa“, kako nazivaju Šabac. Ko nije bio u sali Gimnazije prethodne subote propustio je mnogo. Nije doživeo atmosferu i navijanje od početka do kraja, nije gledao sjajan derbi dva najveća tima, nije doživeo gol za pobedu osam sekundi pre kraja, a možda je propustio i trijumf koji je trasirao put Šapčanki ka tronu. Vodile su uglavnom domaće. Na odličnu igru iskusnih i prekvalitetnih gošći, odgovorile još boljom igrom i fanatičnom borbenošću. Perić je sjajno branila, Ana Radović još jednom igrala na najvišem nivou, a njeno raspoloženje znali su da koriste i Slađana Prelević, Lojpur, Prijović, Kostić. Delovalo je da je kraj pri rezultatu 34:30 u 53. minutu. No, Danilović i Tonković vratile su za nekoliko minuta svoj tim do 34:34, ali sjajna Milica Rančić, koja je pogodila nikada više stativa i prečki, dobija loptu i osam sekundi pre kraja pogađa, pogađa u najvažnijem trenutku. Navijači već govore o tituli, ali ne i trener i igračice Medicinara. Slavlje je bliže, ali još daleko jer pobediti u Jagodini je sve samo ne lako. Zato od ponedeljka se ne priča o „Bekamentu“, već samo o Jagodinkama.
- Da smo do sada slavili pobedu pre meča, ne bi bili na vrhu u ovom trenutku. Jagodina je pobedila Bekament u Aranđelovcu u regularnom delu, pojačale se sjajno u prelaznom roku. Najmanje potcenjivanje nas može mnogo koštati, a ako budemo posvećene kao i do sada, nema razloga da u Jagodinu ne putujemo optimistički. Za titulu nam treba još 5 bodova, dok ih ne osvojimo nema slavlja – ističe Milica Rančić.
U dva duela ove sezone Medicinar je pobedio Jagodinu, 36:24 u Šapcu i 27:23 u Jagodini.
ANA 1.000
Svi se nadaju da će u maju Ana Radović podići veliki pobedički pehar namenjen šampionu, ali prethodne subote, već joj je uručen trofej značajne veličine, u skladu sa značajnim dostignućem. Na velikom derbiju, Ana je postigla hiljaditi gol u dresu matičnog kluba. Od svog kluba, tim povodom, dobila je pomenuto priznanje koje je uručio predsednik UO Medicinara Dejan Pavlović. Ove sezone, Ana je već proglašena za najkorisniju rukometašicu Super lige, a izvesno je da će biti i najbolji strelac.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa