Инфо

Берза

  • aero 801 ▲ 0,13%
  • alfa 31.500 ⚫ 0,00%
  • enhl 680 ▼ -1,45%
  • kmbn 2.748 ▼ -0,04%
  • kmbnpb 1.150 ▲ 3,14%
  • niis 695 ▼ -3,34%
  • sjpt 180 ⚫ 0,00%
  • tlkb 8.001 ▲ 0,01%
  • vbse 1.600 ▲ 6,60%
(13. април 2017.)
АКЦИЈА УНУТРАШЊЕ КОНТРОЛЕ У ПОЛИЦИЈСКОЈ УПРАВИ ШАБАЦ

ХАПШЕЊА У ВРХУ ПОЛИЦИЈЕ

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле ухапсили су четири руководиоца Полицијске управе у Шапцу због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву починили кривично дело злоупотреба службеног положаја, на тај начин што су прикрили више кривичних дела које је починио полицијски службеник.
У сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапшени су С.С. (1974), В.М. (1966), Р.Ж. (1965) и З.М. (1974).
Осумњичени се терете да су од децембра 2016. до фебруара 2017. године на подручју града Шапца, користећи службени положај, невршењем службене дужности, свесно и вољно, прикрили да је у извршењу кривичног дела тешка телесна повреда почињеног децембра прошле године учествовао и један полицијски службеник Полицијске управе у Шапцу.
Постоје основи сумње да су осумњичени са умишљајем предузели више мера и радњи у циљу прикривања кривичне одговорности тог полицајца, након што је СУК поднео кривичну пријаву у којој се он пријављује као саизвршилац овог кривичног дела.
Такође, сумња се да су ухапшени руководиоци Полицијске управе у Шапцу предузели више мера и радњи у циљу прикривања кривичне одговорности тог полицајца, а везано за кривично дело злостављања и мучења и противправног лишења слободе за које се сумња да га је починио новембра 2015. године на штету малолетника.
Осумњичени руководиоци су, како се сумња, пошто су дошли до сазнања да СУК предузима мере и радње на расветљавању кривичног дела над малолетником, покушали да ометају поступак доказивања давањем инструкција како да се изврши подмићивање сведока, у намери да се они суздрже од давања исказа, односно да сведоче у корист осумњиченог полицајца.
Осумњичени С.С. се такође терети, да је као руководилац Полицијске управе у Шапцу, починио кривично дело трговина утицајем, тако што је од половине јануара ове године до марта, у више наврата, користећи свој службени положај и утицај, код више полицијских службеника посредовао да се не изврше службене радње које би се морале извршити.
Сумња се да полицијски службеници, који су затекли у извршењу саобраћајног прекршаја више лица, под утицајем осумњиченог С.С, нису сачинили одговарајуће записнике о извршеној контроли учесника у саобраћају на основу којих се Прекршајном суду подносе захтеви за покретање прекршајног поступка.
Осумњичени С.С, В.М, Р.Ж. и З.М. уз кривичну пријаву приведени су Основном јавном тужилаштву у Новом Саду.

Најновији број

13. јун 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa