13. april 2017.13. apr 2017.
ODBOJKA – MLAĐE KATEGORIJE

VALjEVCI NAJUSPEŠNIJI

Osvrt na rezultate mlađih kategorija tokom sezone, započinjemo odbojkom. Šabac su predstavljali “Zaslon” i “Park 015”, a svoje reprezente imali Krupanj i Koceljeva
U Prvenstvu za pionirke, mlade odbojkašice “Rađevca” zauzele su petu poziciju sa 6 bodova, iza “Srbijanke 014” i “Malog Zvornika”, odnosno lajkovačkog “Železničara” i “Spartaka” iz Ljiga. U Međuregionalnoj ligi, nastupale su i pionirke “Zaslona”, odnosno “Parka 015”. Kod pionira, među šest najuspešnijih mesto su našli “Zaslon” i “Tamnava Voćar” (Koceljeva). Znatno više od konurencije pokazali su pioniri “Valjeva 014” sa maksimalnih 30 bodova. Značajno iza pozicionirali su se “Loznica i “Spartak”. Šapčanima je 12 bodova donelo poziciju 4, a “Tamnava”, bez bodova, prvenstvo je okončala na poslednjem, šestom mestu.
Sve češće se govori o krizi popularnosti ovog sporta kod muške populacije. Najslikovitija manifestacija je malo ekipa u juniorskoj ligi. U ne baš velikoj konkurenciji šest ekipa “Zaslon” je treći, iza Ljiga i Valjeva.
Pretpionirske selekcije nemaju klasično ligaško takmičenje, ali kontinuitet održavaju kroz turnire na mesečnom nivou. Na osnovu rezultata formira se ukupna tabela. Preostali su turniri u Krupnju i Osečini. Do sada su se na tabeli izdvojili “Park 015 1”, “Osečina” i “Srbijanka 014 1” (Valjevo), Šapčanke i Valjevke imaju i druge ekipe u takmičenju. Trenutno su četvrte u ligi odbojkašice “Vladimiraca”, dok su najmlađe članice “Rađevca” na začelju, odnosno devetom mestu.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa