11. maj 2017.11. maj 2017.
USPEH KOCELjEVAČKIH SREDNjOŠKOLACA NA REPUBLIČKIM TAKMIČENjIMA

PEĐA DRUGI, KAĆA ČETVRTA

Predrag Ranković iz Koceljeve drugi na Republičkom takmičenju srednjih poljoprivrednih škola, Katarina Dojić, četvrta na Državnom takmičenju Ekonomskih škola iz matematike
Na 33. Republičkom takmičenju učenika srednjih škola Srbije u području rada Poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, održanom u Požegi, jedini predstavnik koceljevačke Srednje škole Predrag Ranković osvojio je drugo mesto.
U konkurenciji oko 30 škola iz naše zemlje ovaj učenik završnog razreda poljoprivredne struke dvodnevno takmičenje koje se sastoji iz teorijskog i praktičnog rada završio je iza prvoplasiranog predstavnika škole domaćina ali je bio bolje pozicioniran u odnosu na takmičara Poljoprivredne škole iz Valjeva.
–Učestvovao sam i prošle godine. Ovo su za mene lepa iskustva, poznanstva koja će mi sigurno značiti u životu. Pripremali su me profesori Radojka Pantelić i Saša Popović. Moja je preporuka za sve one koji ove godine upisuju srednje škole da se odluče za školu u Koceljevi i to za smer Poljoprivreda. U školi su zaista korektni profesori koji umeju i žele da prenesu znanja - kaže Peđa.
Njegova porodica se bavila proizvodnjom sadnica, pa mu je, ističe, bilo logično da i on stekne obrazovanje iz ove oblasti.
–Međutim, sada treba da se odlučim za fakultet. Dvoumim se između Poljoprivrednog fakulteta i Policijske akademije. U svakom slučaju nisam se pokajao nijednog trenutka što sam krenuo ovim putem - napominje ovaj odličan učenik Srednje škole u Koceljevi.
Na državnom takmičenju ekonomskih škola Srbije iz matematike, održanom u Valjevu, njegova dve godine mlađa školska drugarica Katarina Dojić, učenica drugog razreda ekonomske struke, osvojila je četvrto mesto.
Na takmičenju je učestvovalo oko 150 učenika iz 42 škole. U konkurenciji 33 đaka drugog razreda Katarini je treća pozicija izmakla za samo dva boda.
–Pripremala sam se oko mesec dana. Zadovoljna sam postignutim rezultatom koji je prvi značajan u istoriji škole iz ovog predmeta. Nadam se da ću naredne godine biti bolja jer ću se sigurno ozbiljnije i duže pripremati - kaže Katarina.
Ona je odličan đak a matematika joj je jedan od omiljenih predmeta. Međutim, još uvek nije sigurna čime želi da se bavi u životu. Osim škole važan joj je i sport te duže od četiri godine trenira aikido u klubu “Bušido” Koceljeva-Vladimirci
Uspesi koceljevačkih đaka na ovogodišnjim državnim takmičenjima, ali i rezultati prethodnih generacija, govore u prilog činjenici da Srednja škola u Koceljevi pruža odlična znanja. Prošlogodišnji upis u prvi razred u ovoj obrazovnoj ustanovi bio je rekordan. Trenutno školu pohađa 425 učenika u 18 odeljenja.
–Ove godine upisujemo učenike u pet odeljenja prvog razreda u četiri područja rada.
U četvorogodišnje upisujemo ekonomske, poljoprivredne i mašinske tehničare za kompjutersko konstruisanje, dok će u okviru trogodišnjih učenici moći da biraju smerove automehaničar, instalater i muški i ženski frizer - rekao je direktor ove škole Veroljub Matić i dodao da je ovogodišnji broj osmaka manji te da će se to sigurno odraziti i na broj novoupisanih srednjoškolaca.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa