18. maj 2017.18. maj 2017.
“MEDICINARIMA” MATURSKI DAR
MATURANTSKI TURNIR U MALOM FUDBALU “MLEKARA ŠABAC – GLAS PODRINjA”

“MEDICINARIMA” MATURSKI DAR

SREDNjA POLjOPRIVREDNA – STRUČNA HEMIJSKA I TEKSTILNA ŠKOLA 0:1 (0:0)
POLjOPRIVREDNA: Rajić, Marić (kap), Polimac, Budimirović, Bogojević, Tomić, Stajčić, Simić, Vićentić, Popović, Ilić. Selektor: Đorđe Aleksić.
SHT: Vasić (kap), Crnojački, Mijatović, Stevanović, Marković, Matić, Radišić, Stanojević, Simić. Selektor: Milan Nećak.
Naša najveća želja je da ovaj turnir živi još mnogo, a ukoliko bude tako, maturanti ove dve škole, generacije 2017, ostaće upamćeni kao akteri prve utakmice prvog turnira. Rezultat realno oslikava odnos na parketu. Hemijska škola bolja za jedan gol, stvorila više šansi, jednu veliku priliku u prvom poluvremenu kada je odlično intervenisao golman Poljoprivredne škole. Sredinom nastavka jedan “otpadak” u gol spretno, pod prečku, smešta Predrag Stevanović. Do kraja bilo je još poluprilika, ali ne i realizacije.
EKONOMSKO-TRGOVINSKA ŠKOLA – TEHNIČKA ŠKOLA 1:1 (0:1) (penalima 2:4)
ETŠ: Dimitrijević, Jovanović, Đurić, Tatomirović, Lukić, Nedeljković, Knežević, Pantić, Adžić, Vuković (kap). Selektor: Perica Đokić.
TEHNIČKA: Bojić, Gligorić, Božić, Popović, Vraštanović, Ikonić, Marković, Đurić (kap). Selektor: Nemanja Simić.
Većina poznavalaca školskog sporta očekivala je baš ovaj duel u finalu Maturantskog turnira. Žreb je odlučio da se rivali sastanu odmah na početku. Od prvog do poslednjeg minuta, a i kasnije bilo je jasno zbog čega je baš ovaj meč proglašen derbijem. Nemoguće je pobrojati sve prilike. Bolje su počeli “tehničari”, krenuli ofanzivije i posle nekoliko prilika poveli golom Bojića. Zaostatak je “oslobodio” Ekonomsku. Mnogo borbe donelo je promenu u drugom poluvremenu. Lep udarac Vukovića donosi poravnanje. Uz dva gola, viđeno je bar duplo više prečki i stativa, a najviše dobrih prilika. Penali su bili neminovni. Na sedmercima, Tehnička bez greške, dok jedna odbrana Božića donosi prolaz dalje.
POSAVOTAMNAVSKA SREDNjA ŠKOLA (VL) – MED. ŠKOLA “DR ANDRA JOVANOVIĆ” 0:2 (0:2)
PTSŠ: Mićić, Jovanović, Novaković, Mihailović, Todorović, D. Pantelić, Gačić, V. Pantelić, Ilić. Selektor: Marko Isaković.
MDŠ: Petrović, Đukić (kap), Urošević, Srdanović, Petrović, Jokić, Jovanović, Vukašinović, Isaković, Mušicki. Selektor: Dejan Milutinović.
Medicinska je pokazala više u trećem četvrtfinalu i sasvim zasluženo, rutinski slavila. Bolje su se snašli na početku i u jeku inicijative poveli pogotkom Đukića, a ubrzo je isti fudbaler povećao prednost. Vladimirčani u drugom delu, igraju konkretnije, no to im ne donosi ni počasni gol.
ŠABAČKA GIMNAZIJA – MAČVANSKA SREDNjA ŠKOLA 0:0 (0:0) (PENALIMA 1:3)
GIMNAZIJA: Okiljević, Berić, Beljić, Lazić, Budimirović (kap), Pantić, Maksimović. Selektor: Ljubiša Kojić
MSŠ: Mašić, Staorović, Ivanković (kap), Tovilović, Jokić, Pandurević. Selektor: Sveta Ković
Duel borbenošću i posvećenošću nije zaostajao za prethodnim četvrtfinalima, ali je bilo nešto manje prilika. Obe ekipe raspolagale su malim fondom igrača što se odrazilo na intenzitet utakmice u završnici. Šansi je bilo, po jedna velika na obe strane, ali su ponovo odlučivali udarci sa 7 metara. Bogatinci precizniji.
STRUČNA HEMIJSKA I TEKSTILNA ŠKOLA – TEHNIČKA ŠKOLA 0:4 (0:1)
Favoriti u polufinalu potpuno su opravdali tu ulogu. Već na početku sjajna akcija Markovića i Bojića, koju drugi kruniše lobom, jednim od najlepših golova turnira, ukazuje na konačan ishod. Posle kontranapada Đurić povećava na 2:0, a do kraja još jednom Bojić i Popović postavljaju konačan rezultat. Malo su utisak pokvarili crveni kartoni Vasića i Gligorića zbog koškanja u poslednjim sekundama, ali reakcija obe ekipe tom prilikom bila je za svaku pohvalu.
MED. ŠKOLA “DR ANDRA JOVANOVIĆ” – MAČVANSKA SREDNjA ŠKOLA 3:0 (2:0)
Vlada Petrović golovima već u prvom poluvremenu otklanja svaku dilemu oko pobednika. “Medicinari” su delovali svežije i odmornije. Pokušali su maturanti iz Bogatića da se vrate, imali nekoliko solidnih pokušaja, no Đukić u samom finišu trijumf svog tima čini još ubedljivijim.

TEHNIČKA ŠKOLA – MED. ŠKOLA “DR ANDRA JOVANOVIĆ” 1:2 (0:2)
Tehnička škola imala je više vremena za odmor i ulogu favorita pred finale. Medicinska je promenila taktiku i rivale iznenadila potpunom ofanzivom u prvom delu. Vršili su pritisak već u prvoj četvrtini polja “tehničara”. U jednoj takvoj situaciji, uzimaju loptu koja dolazi do Jovana Đukića, a on situaciju 1 na 1 rešava bez problema. Potpuni šok za igrače u crvenim dresovima usledio je u finišu poluvremena. Đukić iz teške pozicije, snalažljivo glavom lobuje Božića. Na odmoru 2:0, a Božić je sprečio da bude i 3:0 odbranivši priliku Vlade Petrovića. Drugo poluvreme znatno drugačije. Tehnička sada igra presing, a Medicinska čeka priliku za kontranapad. Slavko Petrović brani sjajno, a i stativa i prečka zaustavljaju loptu na putu ka mreži. Dva minuta pre kraja Medicinska pravi 4. prekršaj i svaki sledeći značio bi kazneni udarac. Devedeset sekundi pre kraja Brana Marković finim udarcem pogađa desni ugao za 2:1. Usledio je potpuni pritisak. U dve situacije “Tehnička” traži prekršaj posle duela Markovića i Bojića sa golmanom i igračem Medicinske. Prvom prilikom sudija Josipović odmahuje rukom, dok kod drugog duela, arbitar Radić pokazauje žuti karton Markoviću zbog simuliranja. Rezultat ostaje isti.
Sve mečeve sudili su mladi arbitri koje su delegirali naši prijatelji iz Fudbalskog saveza Mačvanskog okruga, Dušan Josipović i Zdravko Radić. Sudijama se zahvaljujemo na profesionalnom pristupu svakom meču. Veliku zahvalnost dugujemo lekarima iz službe Hitne pomoći šabačkog Doma zdravlja koji su bili uz nas čitav turnir. Zahvaljujemo se zumba studiju “Nikaz” na programu pred finale i poluvremenu odlučujućeg duela koji je dodatno podigao atmosferu. VIDMO SE NAREDNOG PROLEĆA!

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa