18. maj 2017.18. maj 2017.
DAN SREDNjE ŠKOLE U KOCELjEVI

NAJBOLjE ZA PROSLAVU

Prigodnim dramskim programom u amfiteatru Srednje škole u Koceljevi obeležen je dan ove obrazovne ustanove koja je sa radom počela 1980. godine. Najpre je radila kao škola usmerenog obrazovanja, da bi 14 godina kasnije bila verifikovana kao tehnička. Danas se učenici, njih više od 420, obrazuju u okviru pet područja rada.
Među brojnim školskim sekcijama jedna od najaktivnijih je dramska. Njeni članovi su za svoje školske drugare i goste izveli delove humoristično obojenih komada Milovana Glišića “Podvala” i “Dva cvancika” koje su pripremili sa profesorkama srpskog jezika i književnosti Tatjanom Jeremić i Jasminom Stojanović.
Prisutni su imali priliku da uživaju u još jednom dramskom komadu “Život i delo Janka Veselinovića” autora profesorke Tatjane, a u izvedbi članova dramske sekcije OŠ “Mića Stanojlović” iz Koceljeve.
U uvodnom delu programa prisutni su imali priliku da čuju zanimljivosti iz života Milovana Glišića i njegovog savremenika i prijatelja Janka Veselinovića i podsećanje na značaj i lepotu njihovih dela. Učenici su originalnošću, talentom i humorom darivali publiku koja je uzvratila zasluženim aplauzima i osmesima - rekla je profesorka Jeremić.
V. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa