1. jun 2017.1. jun 2017.
PRIJEM ZA ŠAMPIONE 2
PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA UGOSTIO U GRADSKOJ KUĆI RVAČE,
MAČEVAOCE I DOBITNIKA “MAJSKE NAGRADE” SSS

PRIJEM ZA ŠAMPIONE 2

Poput serija ili filmskih nastavaka, prijemi čelnika grada za sportiste postaju tradicija koja ima svoje nastavke. Ove nedelje ugošćeni su šampioni u rvanju, mačevanju, kao i Velimir Aleksić, dobitnik nagrade za životno delo Sportskog saveza Srbije
Prethodne nedelje gosti Gradske kuće bili su ŽRK “Medicinar” i FK “Mačva”, najuspešniji predstavnici u kolektivnim sportovima u sezoni na izmaku, a ovog utorka, na njihovim mestima našli su se oni koji su sa velikim uspehom predstavljali i predstavljaju naš grad u individualnim sportovima. Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i član Gradskog veća Dragan Nikolić ugostili su višestrukog šampiona države i evropskog vicešampiona u rvanju Uglješu Gajića (RK “Vitez” Šabac), najboljeg pionira Srbije u mačevanju Luku Rankovića, njegove klupske kolege Luku Maksimovića i Sandru Radić (svi članovi MK “Cerski junaci”), njihove trenere, rukovodstvo klubova, kao i počasnog predsednika Kajak kluba “Zorka” Velimira Aleksića, nekadašnjeg šampiona SFRJ i prvaka Evrope, dobitnika “Majske nagrade” Sportskog saveza Srbije za životno delo. U zajedničkoj oceni gostiju, Grad Šabac naglašen je kao važan činilac kontinuiteta rada i nekadašnjih, sadašnjih i budućih uspeha.
- Priznanje je čast za mene, ali na njega gledam i kao na priznanje mom gradu i klubu. Oni su mi najpre omogućili da radeći ono što volim dostignem rezultate koje priznaju svi. Bez obzira na godine, svaka nagrada je podstrek za svakog ko je i najmanje doprineo da se ona zasluži. Imamo klub kojim se ponosimo svi. Posle teških vremena kada nismo imali gotovo ništa, sada smo dobili respektabilne prostorije gde klub funkcioniše, radi, a rezultati potvrđuju našu vrednost – istakao je Velimir Aleksić.
- Srebro iz Beograda je rezultatski najvrednija i najdraža medalja u mojoj karijeri, no više od svega je motiv za svaki naredni trening i takmičenje. Radiću maksimalno na treninzima, ući koncentrisano u svaki naredni turnir, a rezultat će, nadam se, uvek doći – rekao je Uglješa Gajić, osvajač srebra na Evropskom prvenstvu za pionire.
- Do sada sam osvojio 12 medalja, ali ova sa Prvenstva Srbije mi je najvažnija i najdraža. Jedino žalim što je put do nje vodio preko klupskog druga u četvrtfinalu, ali to je sport. Želim da ovo bude samo početak još većih rezultata – naglašava Luka Ranković, pionirski šampion Srbije u mačevanju.
Prema rečima gradskog većnika Dragana Nikolića, Grad će biti i dalje podrška uspesima šabačkog sporta i uvek saradnik u ostvarenju velikih rezultata.
- Finansijski ne možemo ispratiti ovakve rezultate u meri u kojoj oni to zaslužuju. Mi smo tu da im obezbedimo adekvatne uslove za trening, kako bi stasavali na pravi način i omogućili im da međunarodnim, nacionalnim uspesima, osvoje značajna sredstva. S druge strane, ostvarenje čika Alje dokaz je da se vrhunski rezultati vrednuju i priznaju, te da smo kao grad visoko cenjeni u Sportskom savezu Srbije – smatra Nikolić.
Za kraj treba podvući poruku mladim sportistima koju je dao član uprave RK “Vitez” Jovica Mijailović:
- Nikada ne zapostavljajte školu, budite uvek dobra deca, dobri, obrazovani ljudi, a potom i sjajni sportisti.
Kamere beleže vozila ostavljena
na Trgu i u pešačkoj zoni
Zbog sve češćeg parkiranja i ostavljanja vozila na površinama javne namene, Odeljenje komunalne policije Gradske uprave grada Šapca apeluje na građane da restriktivnu zonu saobraćaja koriste u skladu sa zakonom.
Iz Odeljenja podsećaju da je gradskom odlukom o komunalnom uređenju definisana zabrana ostavljanja vozila na površinama javne namene, dok Zakon o bezbednosti saobraćaja definiše zabranu saobraćaja u pešačkim zonama, osim za vozila sa posebnim odobrenjem.
Trg šabačkih žrtava je obezbeđen sa tri kamere visoke rezolucije, kako bi bezbednost svih građana, korisnika Trga, a prvenstveno dece i imovine grada bila na višem nivou.
Saobraćaj motornih vozila, osim pod posebnim uslovima i u određeno vreme, predstavlja ugrožavanje bezednosti dece i pešaka.
Odeljenje komunalne policije Gradske uprave grada Šapca je u proteklih mesec dana putem video- nadzora evidentiralo osam vozila na Trgu i u pešačkoj zoni, ostavljenih na površini javne namene, čiji su vozači obavljali saobraćaj u ovom prostoru, mimo propisanih uslova.
B. D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa