1. jun 2017.1. jun 2017.
ZA OVCE JE BILO KASNO
OD POČETKA MAJA UHAPŠENO 16 LOPOVA

ZA OVCE JE BILO KASNO

Ja sam rekao da je šteta pet hiljada evra, ali ih ja ne bih dao ni za 50, kaže Života Pavlović iz Ljutica kod Koceljeve. Lopovima na meti bilo sve, od novca, preko alata, do motora i čamca
Pre desetak dana u selu Ljutice kod Koceljeve lopovi su iz domaćinstva Živote Pavlovića ukrali ukupno 29 ovaca i jaganjaca. Jedna ovca je uspela da pobegne i vrati se kući. Iako je policija uspela da pohapsi lopove, ovcama se izgubio trag. Života ističe da je izgubio mnogo više od njihove materijalne vrednosti.
Lopovi su prvo pokušali da ovce ukradu u toku dana, ali je Životina majka bila u dvorištu, pa su odustali od toga. Međutim, vratili su se u toku noći.
-Imao sam ukupno 30 ovaca i jaganjaca i trebale su još tri ubrzo da se ojagnje. Zato ne može da se priča o šteti u novcu. Ja sam rekao da je šteta pet hiljada evra, ali ih ja ne bih dao ni za 50, jer sam to stvarao i stvorio da imam i da u nekim obavezama provodim penzionerske dane. Sada sam veoma razočaran, stvorio sam stado, hteo da ga proširim, a sada su mi to uzeli, priča Života Pavlović koji se po završetku radnog veka u Energoprojektu vratio u rodno selo Ljutice i odlučio da penzionerske dane provodi u gajenju ovaca.
-Policiji stvarno svaka čast. Na kraju su našli lopove, ali moje ovce nisu vraćene nazad i ko zna šta se sa njima desilo, kaže Života kome je uzgoj ovaca predstavljao hobi, a ne posao i koji je, kako sam kaže, sve svoje jaganjce razmazio.
Policija saopštava da je pronašla petoricu muškaraca, osumnjičenih da su, tokom noći između 19. i 20. aprila ove godine, iz domaćinstva u selu u okolini Koceljeve ukrali 29 ovaca.
-Osumnjičeni su saslušani i protiv njih su nadležnom tužilaštvu podnete krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo krađa, kažu u Policijskoj upravi Šabac.
Pored ove, šabačka policija je rasvetlila još niz krađa i uhapsila još 11 osumnjičenih za ta dela. Lopovima je na meti bilo sve, od novca, preko alata, do motora i čamca.
-Intenzivnim operativnim radom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu od početka maja rasvetlili su 13 krađa, osam u Šapcu i pet u okolini grada. Policija je takođe pronašla još 11 osoba, među kojima i jednog maloletnika, koji se terete da su, u odvojenim slučajevima, od početka maja ulazili u otključane kuće, garaže i šupe iz kojih su odneli novac, frezu, alat, električne kablove, trimer... Jedan od njih se sumnjiči da je ukrao motor parkiran na ulici, a jedan čamac ispred vikendice na Savi, saopštavaju iz PU Šabac.
Svi osumnjičeni su saslušani i protiv njih su podnete krivične prijave nadležnim tužilaštvima.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa