1. jun 2017.1. jun 2017.
OD 1. DO 9. JUNA

TEATARSKI POKRET OSVAJA ŠABAC

Od novembra, osnovci i srednjoškolci iz Šapca učili su o glumi i pozorištu sa svojim nastavnicima i glumcima Šabačkog pozorišta, a sada, šest meseci kasnije, odmeriće svoja umeća takmičeći se međusobno na Festivalu dramskih sekcija osnovnih i srednjih škola.
“Šabački teatarski pokret” osmislili su prošle godine Grad Šabac i Šabačko pozorište sa idejom da nastane nova pozorišna publika, da školarci zavole teatar, knjigu i umetnost, a da se pozorište približi svim građanima Šapca. Učenici su vredno učili i spremali predstave sa glumcima Šabačkog pozorišta i svojim nastavnicima. U četvrtak 1. juna počinje Festival dramskih sekcija na kojem će svako veče nastupati druge škole, a na kraju će biti izabran pobednik Festivala.
Od 1. do 9. juna Šabačko pozorište rezervisano je svakoga dana od 17 časova za predstave osnovnih škola, a od 20 časova za predstave srednjih škola. Ulaz je slobodan za sve građane koji žele da gledaju mlade umetnike. Žiri čiji su članovi profesorka Kata Jugović, glumci Petar Lazić i Ivana Jokić proglasiće najboljeg glumca i glumicu iz svake škole, a na kraju Festivala pobedničku predstavu u kategorijama srednja i osnovna škola.
Animirana omladina, koja sada ne samo da gleda nego i stvara kulturne sadržaje, postaće pokretač nove umetničke snage, ocenjuju u Šabačkom pozorištu.
-Teatarski pokret je buđenje mladih ljudi, dece koja se i dalje školuju. Ponosni smo što se u projekat uključilo 19 škola. Ovo je nov način za pridobijanje pozorišne publike, jer mi od sadašnjih posmatrača pravimo aktivne učesnike u pozorišnom životu, kaže Zoran Karajić, upravnik Šabačkog pozorišta.
Školske dramske sekcije posetili su i poznati glumci Branislav Lečić, Nina Janković i Branislav Trifunović. Tokom posete Šapcu, glumac Branislav Trifunović je istakao da svojim dolaskom odaje počast Šapcu, gradu koji jedini u Srbiji izdvaja sedam odsto za kulturu.
-Usrećilo bi me da mi neko od ove dece jednog dana kaže da sam i ja jedan od krivaca što je gluma postala njihov životni put, rekao je Branislav Trifunović. Šabački teatarski pokret odigrava se pod pokroviteljstvom Grada Šapca.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa