20. jul 2017.20. jul 2017.
Gradski konkursi za podsticajna sredstva

STOČARI OBRATITE PAŽNjU

Grad Šabac raspisao je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku kvalitetnih umatičenih priplodnih svinja ovaca i koza. Takođe, ponovo je počeo i Konkurs za podsticaj za veštačko osemenjavanje krava i junica.
-Pravo da konkurišu imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije grada Šapca. Konkurs za kupovinu traje do kraja oktobra, a za veštačko osemenjavanje do kraja novembra. Ovo je program koji poljoprivrednici u našem kraju već dobro znaju jer ga Grad, preko Direkcije za poljoprivredu sprovodi godinama. Za sve informacije poljoprivrednici se mogu obratiti direktno poljoprivrednim stručnjacima lokalne samouprave, kaže Milica Stojićević.
Poljoprivrednik da bi konkurisao mora da ispuni određene uslove, da živi na teritoriji grada Šapca, da je nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, da su priplodna grla kupljena od 1. januara do 31. oktobra 2017. godine, da je kupio jedno ili maksimalno pet priplodnih grla. Naravno, potrebni su i adekvatni objekti za smeštaj grla koji se komisijski određuju. Kupljena grla moraju ostati kod vlasnika barem tri godine, a u toku kalendarske godine jedno gazdinstvo može podneti jedan zahtev.
Povraćaj uloženih sredstava je 40 procenata od ukupne cene koštanja, a maksimalno 80.000 dinara po domaćinstvu.
Veštačko osemenjavanje krava je već stari i dobro poznat projekat Gradske uprave i Direkcije za poljoprivredu. Ove godine postoje i male izmene u Pravilniku o Konkursu.
Pored već ustaljenih pravila kada se dobijalo po teletu 2.000 dinara, sada je subvencija po uzvršenom osemenjavanju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa