27. jul 2017.27. jul 2017.
Slonz pobednik Demofesta
Muzičke vesti

Slonz pobednik Demofesta

Na nedavno završenom najpoznatijem festivalu demo bendova u jugoistočnoj Evropi – Demofest, koji je ove godine održan deseti put na Kastelu u Banjaluci, prvo mesto je odneo bend “Slonz” iz Šapca.
Kako je saopšteno na Fejsbuk stranici Demofesta prvo mesto odneo je bend “Slonz” iz Šabca. “Srebrom” se okitio “Tyger Lamb” iz Zagreba, dok je treće mesto odlukom žirija pripalo bendu “Njolfram” iz Novog Sada.
-Bend pod ovim nazivom postoji poslednje dve godine. Prvo smo nastupali kao Convoy. Članovi su Nenad Tošić (bas), Nikola Mijailović (gitara i vokal) i Borivoje Tošić (bubnjevi). Ovo nam je posle tri godine takmičarskog iskustva prva pobeda. Naravno da nam puno znači, i još smo pod utiskom. Takođe, naš Nikola je osvojio i nagradu za najboljeg gitaristu na festivalu- izjavio je za “Glas Podrinja” Borivoje.
Jedna od najvažnijih aktivnosti u sklopu programa Demofesta bilo je i glasanje publike. Glasanje je bilo organizovano putem veb aplikacije na Demofest Fejsbuk stranici i trajalo je pet dana. Po mišljenju glasača, “Huti Ota Tre”, bend iz Zaječara, osvojio je 243 glasa te tako poneo titulu najboljeg benda na Demofestu. Kao poklon,bend će sa sobom iz Banjaluke poneti laptop koji je obezbedila kompanija m:tel.
Posetioci festivala bili su u prilici da uživaju u sjajnom provodu na tvrđavi Kastel u Banjaluci uz odlične demo bendove, revijalne izvođače, ali i u sadržajima koje pripadaju dnevnom programu festivala.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa