30. decembar 2021.30. dec 2021.
Domaći i regionalni izazovi (foto: VK Šabac)

Domaći i regionalni izazovi (foto: VK Šabac)

POČETAK SPORTSKE 2022.

Bogat januar

Kolektivni sportovi osim fudbala već u prvom mesecu nastavljaju prvenstvene borbe. Ključni mesec za košarkaše. Vaterpolisti pred rezultatskim i fizičkim izazovom. Futsal spektakl
Na lokalnoj sportskoj sceni pauza koja je u većini sportova u toku, neće biti duga u januaru i ubrzo će ponovo sport ispunjavati sve više vremena ljubitelja neke od disciplina.

Među kolektivnim sportovima prva se vraća košarka, odnosno teško je reći da se vraća, jer u Prvoj regionalnoj ligi gde je na čelu tabele šabački M015 ona ni nema pauzu. Šapčani su u nedelju igrali u Ivanjici, a već na poečtku naredne godine očekuje ih duel protiv Studenta, ne tek neki meč, već važna utakmica za plej of saldo. Odmah posle Božića će zatvoriti prvi deo sezone utakmicom u Novoj Varoši. Jedini košarkaški prvoligaš iz Šapca, ŽKK Duga je odigrala u subotu utakmicu protiv ekipe Radivoj Korać, a pauza koja je u toku traje do 15. januara kada sledi nastavak i utakmica Šapčanki u Beogradu protiv jednog od favorita za titulu iz senke, ekipe Art basket. Narednog vikenda dočekuju Radnički, a potom su gosti Zvezde. Košarkašice OKK Šapca će do sredine februra biti na pauzi, dok će se košarkaši u Drugoj regionalnoj ligi vrattiti u januaru, kako bi 29. odigrali odložen meč u Loznici protiv ekipe Apač.



Vaterpolo sezona kroz plej of grupu će biti nastavljena 15. januara. Šabac u prvom kolu nove grupe dočekuje na Gradskom bazenu Partizan, potom će sedam dana kasnije ponovo u žestoki ritam turnira Regionalne lige gde će odigrati šest mečeva u četiri dana, a onda u Šapcu gostuje branilac titule, kragujevački Radnički. Ukratko osam jakih utakmica u 14 dana. Sava će svoj veliki pohod pokušati da nastavi poslednjeg januaraskog vikenda kada ugosti Dorćol u Šapcu. Sedam dana pre Save, vraćaju se prvenstvu i vaterpolo dame, Šabac u nastavku Prve B lige dočekuje Sentu.

U januaru nas očekuje i reprezentativni spektakl, derbi Svetske lige, Srbija – Italija, 18. januara na Gradskom bazenu.

Rukometni januar će biti predstavljen kroz ŽRK Medicinar. Prvog vikenda u februaru sledi nastavak Super lige, međutim u derbiju pretkola Kupa Srbije Medicinar dočekuje Železničar iz Inđije 29. ili 30. januara u sali Gimnazije.



Odbojkašice Šabac 015 nastavak sezone očekuje prve subote posle Svetog Jovana, a uz dva kola prolećne polusezone, odigraće do pomenutog vikenda i odloženu utakmicu protiv Malog Zvorika u gostima.
Fudbal je na dužoj pauzi, ali one koji vole futsal 10. januara očekuje utakmica Srbije i Maroka u hali „Zorka“, poslednja pripremna reprezentacije pred odlazak na Evropsko prvenstvo.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa