30. decembar 2021.30. dec 2021.
Foto: RK Metaloplastika, Najvažniji deo sezone

Foto: RK Metaloplastika, Najvažniji deo sezone

RUKOMET: PLEJ OF SUPER LIGE

Prvi skok u Dubočicu

Početak u Leskovcu. Realan plasman među prva tri tima, mogućnost napada na jednu od prve dve pozicije. Mogućnost napretka veća nego kod rivala. Intenzivan tempo od sredine februara
Metaloplastika plej of počinje gostovanjem u Leskovcu, protiv ekipe Dubočice. Žreb organizovan u Tršiću u prvom kolu je upario dve drugoplasirane ekipe svojih grupa. Istovremeno, u prvom kolu će snage odmeriti i prvoplasirani timovi A i B grupe, Vojvodina i Partizan. Plej of počinje 12/13. februara.

U drugom kolu Šapčani dočekuju Dinamo, poznatog rivala kojeg su već dva puta savladali ove sezone, potom sledi dupli derbi program. Najpre gostovanje u Novom Sadu, novi pokušaj da se veliki rival i prvi favorti za titulu savlada, a onda derbi protiv Partizana u Šapcu. Beograđani su imali mnogo lakši posao u svojoj grupi u odnosu na rivale iz druge grupe, no na početku sezone su proklamovali šampionske ambicije i tek će plej of biti realna slika njihove snage.

Dva vezana gostovanja su u Kostolcu i Aranđelovcu, u petom i šestom kolu protiv ekipa koje deklarativno ističu da su svoj cilj za ovu sezonu već ostvarili, no u rasterećenosti vide svoju šansu da naprave neko iznenađenje i za kraj polusezone u plej ofu duelom protiv Radničkog na svom parketu. Kragujevčani su uz Vojvodinu jedini tim koji nije Metaloplastika nijednom savladala ove sezone i na neki način su dužnici Šapčana.

Foto: RK Metaloplastika, M. Kažić


-Vojvodina i Partizan su proglašeni najvećim favoritima i najozbiljnijim rivalima u borbi za titulu. Verujem u tim koji imamo, uz izbalansiranost na svim pozicijama i mogućnost napretka i razvoja veću u odnosu na protivnike. Prepuštamo ulogu favorita, ali smatram da možemo da napadnemo jednu od prve dve pozicije – rekao je direktor Metaloplastike Slaviša Stojinović.

Iako govorimo faktički o polusezoni, značajne pauze neće biti, već posle gostovanja Kragujevčana počinje drugi krug, istim redosledom uz izmenu domaćinstva.

-Niko nam ne može zabraniti da sanjamo nešto veliko poput titule. Naravno, uz san da u tom pravcu razmišljamo i naporno radimo. Realan plasman je među prva tri tima, no iako smo tri puta poraženi od Vojvodine, bili smo ravnopravni veći deo meča i uveren sam da možemo da se nosimo sa njima. Partizan je snažan, ali nismo igrali međusobno da bi imali predstavu o odnosu snaga naša dva tima. Kao klub uvek težimo najvišem i pobeda je u mislima u svakom duelu – istakao je trener Miodrag Kažić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa