30. decembar 2021.30. dec 2021.
Nadpolovičan učinak: ŽKK Duga (Lj. M.)

Nadpolovičan učinak: ŽKK Duga (Lj. M.)

KOŠARKA: PRVA LIGA (Ž)

Izvanredan kraj dobre godine

Nadpolovičan učinak Duge na kraju godine. Najprijatnije iznenađenje sezone. Pobede protiv velikih rivala. Borba za prestiž u naravku
Košarkašice Duge završile su 2021. godinu u velikom stilu i upotpunile status najpprijatnijeg iznenađenja elitnog ranga naše ženske košarke. Ne samo da je učinak od sedam pobeda i šest poraza prevazišao očekivanja, već su upisani trijumfi zauvek deo istorije kluba protiv velikana: Art basket, R. Korać dva puta, Partizan, sve to i često nekompletnom sastavu. Tokom vikenda kao da su htele da prirede i poseban poklon za svoje gledaoce. Derbi protiv Koraća doneo je neizvestan finiš. Osam sekundi pre kraja gošće su polovičnim učinkom sa slobodnih bacanja stigle do izjednačenja umesto preokreta. Punoševac je dve sekunde kasnije donela sa slobodnih bacanja plus dva. Beograđanke su imale napad za pobedu, ali ga nisu iskoristile.

Duga – R. Korać 77:75 (19:15, 23:18, 16:23, 19:19)
Sala Gimnazije. Gledalaca: 200. Sudije: Radosavljević, Knežević i Petrović.
DUGA: Gluvić 2, Mijatović, Punoševac 13, Stepanović, Hojzer 19, Stojković, Ivanov 13, Longomo, Prodanović 4, Tripković, Matić 21, Lalović 5.
R. KORAĆ: Nedeljkov, Čubra 15, Marjanović 16, Kostić, Kukić 6, Jeremić, Stojiljković 17, Nestorov, Trišović, Perišić, Savić, Maksimović-Jevđenović 21.


Igre i rezultati pokazuju da Šapčanke pripadaju bar sredini tabele, a možda i gornjem delu. U preostalim kolima i u nastavku sezone, od 15. januara, Duga može da se upusti u dalju borbu za prestiž i pokuša da neke velikane ostavi iza sebe i na kraju sezone.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa