21. jul 2022.21. jul 2022.
Lige za najmlađe (foto: KK Zorka)

Lige za najmlađe (foto: KK Zorka)

KAJAK: LIGE MLAĐIH KATEGORIJA

Finiš prvenstva

Mini kajak, pionirska liga, odnosno Liga olimpijskih nada ulaze u sam finiš za ovo leto, a mladim kajakašima je preostalo još jedno kolo. U pretposlednjem organizovanom u Šapcu kajakaši „Zorke“ su potvrdili dosadašnji plasman u ekipnoj konkurenciji, kada govorimo o mini kajaku i pionirima, dok su olimpijske nade napredovale u odnosu na prethodno kolo kada su nastupili desetkovani.

Prva mesta u svom gradu osvojili su: Nađa Radaković (MK 1 – 1.000), potom dvojac Radaković – Mićić (MK 2 – 500) i kvartet Grubješić, Andrić, Milanković, Pavlović (MK 4 – 500). Srebra su zaslužili: Vukašin Mrdić (MC 1 – 1.000), dvojac Mrdić – Petrović (MK – 500) i četverac na 500 metara Vukašinović, Pantić, Ivković, Prica (K4 – 500), a „bronzano“ sećanje na treće kolo leta 2022. ostaje za Strahinju Pantića (K1 – 1.000), Uroša Stojićevića (MK 1 – 1.000), Vukašinovića – Pantića (K2 – 500) i četverac Đenadić, Vukašinović, Dimitrijević, Baljak (K4 – 500). Mini kajakaši i pioniri su po bodovnom saldu zauzeli druga mesta kada je treće kolo u pitanju i potvrdili vicešampionske pozicije u sveukupnom plasmanu.

Tarket je lider u mini kajaku, Dunav Bezdan je vodeći u pionirskoj ligi, dok među kadetima i juniorima Lige olimpijskih nada tabelu predvodi Zmaj Zemun. Šapčani su u LON imali četvrti rezultat kola, što ih je pomerilo sa osmog na peto mesto ekipnog plasmana. Do kraja sezone je preostalo još jedno kolo.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa