21. jul 2022.21. jul 2022.
Oprema ustanovi i slatkiši najmlađim pacijentima
DONACIJA STUDENATA ODELjENjU PEDIJATRIJE

Oprema ustanovi i slatkiši najmlađim pacijentima

Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević” Šabac, dobilo je donaciju od studenata sa Odseka studija za vaspitače i medicinske sestre vaspitače i Odseka za medicinske i poslovno–tehnološke studije Akademije strukovnih studija u Šapcu. U dogovoru sa medicinskim osobljem ovog odeljenja, kupljena je vaga za bebe i četiri grejača za flašice. Osim ovoga, studenti i njihovi nastavnici koji su posetili našu ustanovu, doneli su i pakete slatkiša za decu.

– Studenti Akademije strukovnik studija u Šapcu sa Odseka studija za vaspitače i medicinske sestre vaspitače nekoliko godina unazad, sada već tradicionalno, organizuju dva puta godišnje novogodišnje i uskršnje prodajne izložbe. Novac koji se tom prilikom prikupi ide u dobrotvorne svrhe, zapravo, onima kojima je najpotrebniji. Ove godine uskršnjoj akciji su se priključili i studenti i kolege sa Odseka za medicinske i poslovno – tehnološke studije. Odlučeno je da se jedan deo prikupljenog novca usmeri na kupovinu materijala i sredstva u cilju uređenja inspirativne sredine za učenje u prostorima vrtića „Bajka” u PU „Naše dete” u Šapcu, a drugi deo novca namenjen je nabavci opreme potrebne Službi za pedijatriju u Opštoj bolnici u Šapcu – rekla je Marija Lukić, nastavnica veština sa Odseka studija za vaspitače i medicinske sestre vaspitače.

Osim nastavnice Marije Lukić, sa Odseka studija za vaspitače i medicinske sestre vaspitače pedijatriju u šabačkoj bolnici posetili su još i Marija Spasojević, saradnik u nastavi i Kristina Isailović, studentkinja druge godine Osnovnih studija. U ime Odseka za medicinske i poslovno–tehnološke studije donaciju su uručili Kosana Popović, predavač i Simona Milošević, studentkinja na drugoj godini Osnovnih studija farmacije.

– Grejači koje smo dobili kao donaciju olakšaće posao medicinskim sestrama, koje često i na svaka dva do tri sata u toku dana pripremaju hranu za bebe. Dobro došla nam je i nova vaga za merenje dece do godinu dana, jer smo sa starom često imali problem – rekao je pedijatar dr Dejan Vidaković, koji je u ime odeljenja preuzeo donaciju.
Opšta bolnica Šabac

Najnoviji broj

7. decembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa