11. avgust 2022.11. avg 2022.
Veče za Trio Sveti
Tradicionalni letnji džez koncert u Šapcu

Veče za Trio Sveti

Najava džez jeseni. Poznati majstori zvuka uvek drugačiji. Vrhunski muzičari za muzičke znalce i sve one koji tek prave prve korake u muzici. Međunarodno priznata imena na svetskoj džez sceni
Kraj oktorba još deluje daleko, međutim atmosfera iščekivanja još jednog šabačkog Internacionalnog bluz i džez festivala sve se više oseća, a još jednom će naznake zvuka koji će osvojiti dve oktobarske večeri dati modri svod avgustovskog neba iznad Šapca. U otvorenoj bašti „Steline“, već po tradiciji nastupaju vrhunski, svetski priznati muzičari okupljeni u „Trio sveti“. Oni su Šapčane navikli da na svojoj turneji po Srbiji posete i naš grad.

Mnogima samo ime trija govori sve i znaju kakav hedonizam duše ih čeka. Drugi koji nisu do sada prisustvovali nastupima benda, sigurno neće pogrešiti ako debituju ovog leta, jer ih čekaju tri vrhunska muzičara, virtouza na svojim instrumentima. Iza bubnjeva će sedeti Marko Đorđević, već decenijama rezident Njujorka gde gradi svetsku karijeru. U portfoliu ima saradnju sa najvećim džez muzičarima poput Kranca, Luisa, Goldberga, a deo je i publikacije „Nova lica džeza“ gde mesta ima samo za najznačajnije savremene džez umetnike. Gitarom će umetnost stvarati Branko Trijić, učenik svima znanog Radomira Mihailovića Točka. Muzičku akademiju je završio u Amsterdamu, srađivao je sa našim najpoznatijim muzičarima. Vasil Hadžimanov će gospodariti klavijaturama. Lider je „Vasil Hadžimanov benda“, student prestižnog „Berklija“ kada je sarađivao i sa Gerisonom, Holmsom i drugim muzičkim asovima. Kod nas je sarađivao sa Biderom Veletanić, Rambom Amadeusom, Darkvud dabom... Ono što i jeste bit džeza, improvizacija, sveprisutna je kod Đorđa, Marka i Vasila. Često su u Šapcu, biće im ovo peta godina, ali je svaki nastup nešto novo, proizvod trenutka i atmosfere večeri.

Poznato je ko će svirati, izvestan je kvalitetan nastup, a iznova pitanje šta ovog avgusta donosi Trio Sveti u Šabac? Odgovor ne znaju ni oni, već će pustiti da ih veče povede kada zauzmu svoje pozicije.
Početak nastupa u otvorenoj bašti Steline je u 21 sat u petak, 12. avgusta. Organizator događaja je Bluz i džez udruženje Šabac. Pokrovitelj je Grad Šabac.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa