19. mart 2015.19. mar 2015.

Brazilska Jiu Jitsu u Šapcu

U nedelju 15.03.2015. godine, u Šapcu, u sali MZ „Žika Popović“, zvanično je otvorena sekcija Akademije „Secutor“ iz Beograda pod nazivom „Secutor BJJ-Šabac“, koja se bavi veoma popularnom parterskom veštinom, brazilskom džiu džicom ili kako je skraćno u svetu nazivaju „BJJ“.
BJJ & MMA akademija „SECUTOR“ nastala je spajanjem dva već postojeća kluba - BJJK „Beograd“ i Shooto kluba „Secutor“. Datum osnivanja je 02.02.2002. godine, a njen osnivač je Jovan Milićević. BJJ klub „Secutor“ se vodi kao jedan od članova „Checkmat“ BJJ akademije.
Od 2004. godine, uspostavljena je saradnja sa BJJ akademijom „Leo Neves“ (osnivač i trener ove akademije je Leonardo Neves). Leonardo Neves je BJJ crni pojas 3 stepen u okviru Checkmat akademije, jedne među vodećim svetskim BJJ akademijama čiji je osnivač Leonardo Vieira ““ Leozinho.
Sekcija „Secutor BJJ - Šabac“ u Šapcu, baviće se početnicima kao i naprednijim vežbačima oba pola i svih uzrasta. BJJ treninzi su zasnovani prvenstveno na parternim tehnikama. Osnovni cilj koncepcije treniranja je u podizanju tehničko-kondicionog nivoa polaznika. Intenzitet i nivo treniranja prilagođeni su nivou, polu i uzrastu vežbača. Članovi koji se izdvoje iz ove grupe na osnovu uspešno savladane BJJ obuke-škole, nakon 6-12 meseci imaju mogućnost prelaska u napredniju trenažnu grupu ili takmičarski tim sa mogućnošću da ostvare vredne rezultate i medalje na nekim od domaćih i međunarodnih takmičenja koji se održavaju vrlo često.
Trenutno su prijemi u toku i nakon dovoljnog broja polaznika formiraće se određene grupe. Grupe će se formirati po uzrastima i svaka grupa će imati svoj trenažni program po uputstvima Akademije Secutor. Treninge će voditi Slavko Pantić član Akademije Secutor ujedno i instruktor. Već na samom početku, kada zaživi sekcija i kada se oforme prve grupe, planiran je i prvi seminar koji će održati osnivač akademije Jovan Milićević vlasnik crnog pojasa prvi stepen.
Poziv upučujemo svim zainteresovanim ljubiteljima BJJ, kako bi Šabac promovisali i u ovom sportu, sport kojem vrtoglavo raste popularnost u svetu.
Trenizi se održavaju četvrtkom od 16.30 do 18.00 časova, subotom od 18.00 do 19.30 i nedeljom od 18.00 do 19.30 časova u Sali MZ “Žika Popović“ u ulici Žika Popović 67, Šabac.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa